A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva 2023 jan TEFLIX
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Pályázatok, támogatások ZÖLD FORRÁS

Támogatások - 2015.07.16

Friss pályázatok és támogatások

Pályázatok, támogatások ZÖLD FORRÁS


ZÖLD FORRÁS
határidő: 2015. április 30.

A környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek részére, állami feladatok átvállalására, a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében hirdet pályázatot a Földművelésügyi Minisztérium. A támogatás célja: 1. Az életminőség és az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása; 2. Védett természeti értékek és erőforrások védelme; 3. Az erőforrás-takarékosság és a -hatékonyság javítása. Egy pályázatban legfeljebb három eltérő tevékenységtípust (pl. tanácsadás, élőhelyvédelem, kampány) lehet tervezni. A támogatás 100%-os, vissza nem térítendő támogatás, melynek legkisebb összege 500 000 forint.
További információk: www.kormany.hu
FENNTARTHATÓ ÉTTEREM
határidő: 2015. április 30.

Vendéglátó és/vagy közétkeztetési tevékenységet folytató szolgáltatóknak írt ki pályázatot az Ökológiai Evolúció Alapítvány. A Fenntartható Étterem minősítés 2.0 célja, hogy elismerje és segítse azokat a vendéglátóhely-tulajdonosokat, akik erőfeszítést tesznek a környezeti hatásuk csökkentése érdekében. A jelentkezőknek minimum 7 követelményt kell teljesíteniük, a minősítés 2 évig érvényes. Jelentkezni a www.gasztrohos.hu oldalon lehet egy kérdőív kitöltésével. Jelentkezési időszakok: március 1.– április 30. között, június 1.
KÖRNYEZETVÉDELMI TANULMÁNYOK
határidő: 2015. május 15.

Környezetvédelmi, tájvédelmi, tájökológiai témájú tanulmányok készítésére hirdet pályázatot a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány Kárpát-medencei főiskolás és egyetemista fiatalok részére. A sikeres pályázók ösztöndíjban, könyvjutalomban részesülnek, továbbá részt vehetnek az alapítvány Kárpát-medencei nyári egyetemén. Pályázni többek között az alábbi témakörökben lehet: sikeres környezetvédelmi, természetvédelmi, tájvédelmi, tájökológiai-történeti örökségvédelmi megoldások, illetve azok gazdasági-társadalmi hatása a közösségben vagy a régióban a XX-XXI. században, valamint példaértékű, működő környezetvédelmi, természetvédelmi, tájvédelmi, tájökológiai-történeti jellegű és célú létesítmények és civil szerveződések a régióban.
Információk: mfhn@mfhnalap.org
MAGYAR TERMÉK
határidő: 2015. május 22.

Immár 18. alkalommal hirdették meg a minőségi és nívós hazai áruk, szolgáltatások védjegyeként ismert Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerében 2015-ben már 37 főcsoport 73 témakörében lehet pályázni a díjak elnyerésére. Idén bővült azon cégek köre is, akik benyújthatják pályázataikat, s már a Kárpát-régióból is várják az olyan értékeket közvetítő vállalkozások jelentkezését, melyek Magyarországra is forgalmazott, a pályázati kiírásnak is megfelelő termékeket állítanak elő. A pályázat a kezdetektől nagy hangsúlyt helyez arra, hogy olyan vállalkozások kapják meg a díjat, amelyek innovatív, magas szellemi hozzáadott értékeket képviselnek, minőségi, környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító megoldásokat kínálnak.
2015-től olyan új főcsoportokban is indulhatnak a cégek, mint a különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek, a közétkeztetés, fenntartható gazdálkodás ökológiai szemléletű módszerei, a szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatások, kulturális rendezvények, sportesemények, amelyek jól mutatják a fogyasztói, illetve a keresleti-kínálati trendek, igények változásait is.
Bővebb információk: 
www.termeknagydij.hu
JOBB ÉLETMINŐSÉG
határidő: 2015. május 31.

A földi élet minőségének javítását célzó projektek támogatására hirdetett nemzetközi pályázatot a Rolex. Olyan úttörő jellegű projektek kaphatnak támogatást, amelyek hozzájárulnak a világunkról szerzett ismeretek bővítéséhez és javítják az életminőséget bolygónkon. Kiemelt témakör a környezet. A nyertesek 50 vagy 100 ezer svájci frank támogatást kaphatnak projektjük megvalósításához.
További információk: 
http://www.rolexawards.com/about/apply
ENERGIÁT ÖTLETESEN
határidő: 2015. június 2.

Globális energiatárolási ötletpályázatot és innovációs versenyt hirdet a NineSigma és a BASF a megújuló forrásokból származó energia tárolására vonatkozó megoldási javaslatok összegyűjtésére. A BASF – vállalatokkal és tudósokkal összefogva – olyan megoldásokat keres az elektromos energia hosszú távú tárolására, amelyek hatékonyak és pénzügyileg is ésszerűek. A pályázatokban az innovatív kémiának központi szerepet kell kapnia. Követelmények: energiatárolás helyhez kötött alkalmazások részére; energiatárolás kémiai alapon; biztonságos energiatárolás és elektromosáram-kibocsátás; alacsonyabb költség vagy magasabb fokú hatékonyság a létező energiatárolási módokhoz képest. A pályázaton legfeljebb öt nyertest hirdetnek, mindegyikük díja 100 000 euró.
Információk: PhD@ninesigma.com
SZŐLŐÜLTETVÉNYEKHEZ
határidő: 2015. július 15.

Újra lehetőség nyílt a jóváhagyott egyéni tervekhez kapcsolódó támogatási kérelmek benyújtására a szőlőültetvények szerkezetátalakítására vonatkozó jogszabály alapján. Támogatást a 2013/2014., valamint a 2014/2015. borpiaci évre jóváhagyott és már megvalósított tevékenység alapján lehet igényelni. A támogatási kérelmet az egyéni tervnek helyt adó határozat mellékletében szereplő területazonosítónként külön-külön kell benyújtani az MVH részére, így egy kérelmező több támogatási kérelmet is beadhat. A kérelemhez csatolni kell az ültetvény támrendszeréről készített vázrajzot, az ültetvényleltárt, a felhasznált szaporítóanyagra vonatkozó származási igazolás másolatát, illetve, amennyiben az egyéni tervhez mellékelt – a tevékenység végrehajtására vonatkozó – engedély módosult, úgy annak másolatát.
A támogatási kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány, valamint az ültetvényleltár a 40/2015. (III. 18.) MVH-közlemény mellékleteként elérhető az MVH honlapján.
MÉHÉSZEKNEK
határidő: 2015. augusztus 3.

Ismét igényelhető támogatás méz termelésére és forgalmazására méhész gazdálkodóknak a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében. A méhészeti célú tevékenységre az OMME szervezetei és tagjai pályázhatnak. Az OMME és tagszervezetei elsősorban regionális rendezvények, kongresszusok szervezésére, azon való részvételre, bemutató méhészetek látogatásának támogatására pályázhatnak. A méhész gazdálkodók az alábbi tevékenységek támogatására pályázhatnak: méz kinyeréséhez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzése; varroa atka elleni alternatív védekezés; vándoroltatáshoz szükséges új eszözök beszerzése; méhcsaládok számának szinten tartása. A gazdálkodók a támogatás iránti kérelmüket az MVH-hoz nyújthatják be, az arra rendszeresített nyomtatvány ugyancsak az MVH honlapján érhető el.
Információk: (1) 374-36-03, ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu
VARÁZSLATOS HORTOBÁGY
határidő: 2015. szeptember 20.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, mint szervező, a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. közreműködésével fotópályázatot hirdet „Varázslatos Hortobágy” néven. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a Hortobágyi Nemzeti Park világörökségi értékeit, természeti szépségeit. Ezzel egy olyan közösség létrehozását célozzák meg, amelynek tagjai elkötelezettek szűkebb vagy tágabb pátriánk, szépséges hazánk természeti és kulturális értékeinek megőrzése iránt és mindezen értékek népszerűsítését a maguk esztétikai, fotográfiai eszközeivel támogatják. 
A 2015-ös pályázati évben (2015. március 10. – október 18.) a szervezők többek között a következő kategóriákban hirdetnek éves természetfotós pályázatot: tájképek, „asztrotájképek”, darufotók, állatfotók, növényfotók.
Beküldés: fotopalyazat@hnp.hu
AZ EZERJÓ HAZÁJA
határidő: 2015. október 10.

Profi és amatőr fotósoknak ír ki pályázatot a Móri Borvidék Hegyközség. A 18. évüket betöltött uniós állampolgárok az alábbi 3 témakörben pályázhatnak: a móri borvidék (tájak, szőlők, présházak, pincék stb.), a móri bor (borok, palackok, pincebelsők stb.), a móri szőlő- és bortermelő (emberek, arcok, szőlő- és pincemunkák). Nevezni minimum 3, maximum 10 fotóval lehet. Az első három helyezett wellness hétvégét, illetve pénzdíjat és borcsomagot nyer. A pályamunkákat e-mailen kell beküldeni az alábbi címre: morhkt@t-online.hu.


Címkék: