A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Ültetvénytelepítési támogatás — Dörzsölhetik a tenyerüket a kertészek

Támogatások - 2016.01.22

Az Agrárközösség értesülései szerint az év elején nem csupán a kertészeti öntözőrendszerek korszerűsítésére lehet majd támogatási kérelmet benyújtani, de további pályázatok is nyílnak. A sokak által várt ültetvénytelepítési támogatást a vártnál hamarabb, soron kívül hirdetik meg.

Ültetvénytelepítési támogatás — Dörzsölhetik a tenyerüket a kertészekTörök ZoltánTörök Zoltán
pályázati vezető
Agrárközösség

 

A nem várt megjelenés háttere egyelőre ismeretlen, de ez talán nem is érdekes annyira, mint az, hogy mindenképpen el kell kezdeni a felkészülést a támogatási igény benyújtására. A szakértői csoport szerint a támogatásra korábban kiírt forrás összege elmarad a tervezettől, ezért csakúgy, mint a tavalyi kertészeti gépbeszerzés pályázatánál, a beadási idő rövid lesz, tehát ismét a gyorsaság lehet a mérvadó. A kérelemhez csatolandó dokumentumlista nem lesz túl hosszú, de kötelező elemként megtalálható majd benne a termőhelyi alkalmassági igazolás, amelyet az Országos Gyümölcs Termőhely Kataszter (OGYTK) bocsát ki. Amennyiben az adott területet korábban nem vették fel az OGYTK nyilvántartásába, a következő lépésként vizsgálatot kell kérni az Állami Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Nonprofit Kft.-től.

A vizsgálat három lépésből áll, ami több hetet is igénybe vehet:
– 
előkészítő munka (kutatóintézetben),
– 
helyszíni bejárás, tábla alkalmasságának vizsgálata,
– 
vizsgálatok elvégzését követő határozat meghozatala, kézbesítése.

 

A pályázatot előreláthatóan két-három héten belül meghirdetik, ezért ezeket a folyamatokat már most érdemes elkezdeni, így kevésbé érheti meglepetés a pályázni vágyókat.
Az Agrárközösség szakértői naprakész információkkal fogadják az érintettek kérdéseit a témában.


Címkék: