Hirdetés
Áprilisban igényelhető a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetése

Áprilisban igényelhető a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetése

Támogatások - 2017.04.04

A tenyészkoca állatjóléti támogatás IV. tárgynegyedéves kifizetését azon ügyfelek igényelhetik, akik rendelkeznek a 2016/2017. támogatási évre vonatkozó támogatási kérelemnek helyt adó/részben helyt adó határozattal.

A IV. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelmet a tenyészkoca állatjóléti támogatás igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet alapján 2017. április 1-30. közötti időszakban kell benyújtani a Magyar Államkincstár honlapján közzétett, 17/2016. (II. 29.) számú MVH Közlemény melléklete szerinti N0632 és N0633 számú nyomtatványokon a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához (1476 Budapest, Pf. 407. címre), az előírt mellékletek csatolásával együtt.

Figyelemmel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó és az azt követő nap is munkaszüneti nap, a kifizetési kérelmet legkésőbb 2017. május 2. napján még postára lehet adni.
A rendeletben előírt igazolások és jegyzőkönyvek elkészítéséhez felhasználható minták a közlemény mellékleteként; továbbá a nyomtatványok kitöltését, értelmezését megkönnyítő segédlet szintén elérhető a Magyar Államkincstár honlapján (www.mvh.allamkincstar.gov.hu).

Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a kifizetési kérelem nyomtatványt abban az esetben is be kell nyújtani legkésőbb 2017. május 2. napjáig. A hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, azonban a határidőn túl benyújtott kifizetési kérelmet a hatályos jogszabályi előírások alapján a Magyar Államkincstárnak el kell utasítania.

Az intézkedés célja, hogy vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik az előírásokon túlmutató, jobb tartási körülményeket biztosítanak a tenyészkocák tartása során.
Forrás: NAK

Címkék: támogatás, állatjólét, tenyészkoca
Kiemelt hírek