Hirdetés
Ismét igényelhető a méhészeti támogatás

Ismét igényelhető a méhészeti támogatás

Támogatások - 2017.02.27

Megjelent a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehető támogatások végrehajtását szabályozó 4/2017. (I. 23.) FM rendelet – közölte a Magyar Államkincstár.

A rendelet alapján az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodók, valamint az OMME és a tagszervezetei 2017. február 24-étől nyújthatják be – a 2016/2017. végrehajtási időszakra vonatkozó – kifizetési kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz (Kincstár).

A támogatás igénybevételéhez a Kincstár közleményeiben új kifizetésikérelem-nyomtatványokat rendszeresít, amelyek már elérhetőek a Kincstár honlapján. A támogatás kizárólag az új nyomtatványokon igényelhető!

A 2016/2017. végrehajtási időszakban a méhész-gazdálkodók esetében a támogatási jogosultság alapja a 2016. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2017. február 23-ig az illetékes állategészségügyi hatósághoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba 2017. február 23-át követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe!

A Kincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy a határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felel, annak minden jogkövetkezményével együtt!
Forrás: MÁK

Címkék:
Kiemelt hírek