Hirdetés
Októbertől igényelhető a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetése!

Októbertől igényelhető a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetése!

Támogatások - 2015.10.02

A tenyészkoca állatjóléti támogatás II. tárgynegyedéves kifizetését azon ügyfelek igényelhetik, akik rendelkeznek a 2015/2016-os támogatási évre vonatkozó támogatási kérelmet jóváhagyó határozattal.

 

Az II. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelmet a tenyészkoca állatjóléti támogatás igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján 2015. október 1. és 31. között kell benyújtani, a 37/2015. (III. 13.) számú MVH Közlemény szerinti nyomtatványokon a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az előírt mellékletek csatolásával együtt.

A közlemény mellett a kitöltést segítő Segédlet és a Rendelet 7. § (3); 8. § (3) és 9. § (3) bekezdéseiben előírt jegyzőkönyv elkészítéséhez felhasználható Jegyzőkönyv minta szintén elérhető az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) a Támogatások \ Nemzeti támogatások \ Egyéb nemzeti támogatások \ Tenyészkoca állatjóléti támogatás elérési útvonalon.

Az intézkedés célja, hogy vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik az előírásokon túlmutató, jobb tartási körülményeket biztosítanak a tenyészkoca, illetve a tenyésztésbe fogott süldő tartása során. A tárgynegyedéves jogos igények kifizetésére összesen 2,155 milliárd forint áll rendelkezésre.

Címkék:
Kiemelt hírek