A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Új támogatás igényelhető a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításához

Támogatások - 2016.12.02

A juh- és kecskeágazat termelési hatékonyságának és jövedelmezőségének növelése, valamint a génállomány minőségi javítása érdekében a Földművelésügyi Minisztérium a szakmai szervezetek bevonásával kidolgozta az apaállatok beszerzésének mezőgazdasági csekély összegű támogatását.

Új támogatás igényelhető a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításához


A támogatást a 2017. évtől évente két kérelmezési időszakban a Magyar Államkincstárnál lehet majd igényelni a Kincstár által közzétett formanyomtatványon. Az első kérelmezési lehetőség 2017. év áprilisában lesz, amelynél a támogatás alapjául szolgáló időszak 2016. október 1-től 2017. március 31-ig terjed, tehát ebben az időszakban megvásárolt, illetve tenyésztésbe állított apaállatok után számolható el először támogatás. Egy állattartó egy támogatási időszak tekintetében egy támogatási kérelmet nyújthat be.

A Magyar Közlöny 2016. évi 184. számában megjelent A tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI. 29.) FM rendelet szerinti támogatásra az agrártárca éves szinten 300 millió forintot különít el. Kérjük az érintett állattartókat, hogy kövessék majd figyelemmel a Kincstár vonatkozó, termelői tennivalókról szóló közleményeit a témában.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címkék: