Hirdetés
11,5 milliárd forintos pályázat a világörökségi helyszínek fejlesztésére

11,5 milliárd forintos pályázat a világörökségi helyszínek fejlesztésére

Támogatások - 2016.10.11

Új pályázati felhívás jelent meg Világörökségi helyszínek fejlesztése címmel 11,5 milliárd forintos keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára MTI-t.

A minisztérium szerint a világörökségi helyszíneken található kiemelkedő egyetemes értékek megőrzését, védelmét, bemutatását szeretnék elérni. A turisztikai funkció erősítésével a hosszú távú fenntartható működést szeretnék biztosítani - tette hozzá Rákossy Balázs.

Általános elvárás a komplex és interaktív szolgáltatásokat nyújtó vonzerő kialakítása, további látogatószám és költés generálása - emelte ki.

A felhívás hozzájárul a kormány gazdaságfejlesztési céljaihoz, mert a fejlesztéseken keresztül közvetlenül és közvetve is üzleti lehetőséget kíván biztosítani kis- és középvállalkozásoknak, valamint tovább növeli az erős multiplikátorhatásokkal rendelkező turizmus iránti keresletet, így jelentősen hozzájárulhat a munkahelyteremtéshez is - vélekedett az államtitkár.
Forrás: MTI

Címkék:
Kiemelt hírek