Hirdetés
Az Európai Beruházási Alap 160 millió euróval támogatja a magyar mezőgazdasági kkv-ket

Az Európai Beruházási Alap 160 millió euróval támogatja a magyar mezőgazdasági kkv-ket

Támogatások - 2016.10.04

Együttműködési megállapodást írt alá az Európai Beruházási Alap (EIF) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (Avhga) a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének ösztönzése érdekében.

A brüsszeli testület arról számolt be, hogy a kkv-k versenyképességének erősítését célzó garanciaprogram (COSME) keretében akár kétezer, főként mezőgazdasági vállalat is finanszírozáshoz juthat Magyarországon.
A tájékoztatás szerint összesen 160 millió euróhoz (50 milliárd forinthoz) férhetnek hozzá az érintett vállalkozások a beruházásokat megvalósító, Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alapon (EFSI) keresztül.
A közlemény idézi Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztost, aki elmondta: "Örömömre szolgál látni, hogy a magyarországi kisvállalkozások olyan kölcsönökhöz juthatnak majd hozzá a bizottság befektetési alapjának köszönhetően, amelyekhez másképpen nem lenne hozzáférésük."
Hozzátette, a Juncker-terv sikeresnek bizonyult, ezért tettek javaslatot a program élettartamának és tőkeerejének megduplázására.
"Arra bátorítom a magyar vállalkozásokat, hogy hozzák ki a legtöbbet ebből a lehetőségből és vegyék igénybe ezeket a kölcsönöket a gazdasági növekedés serkentése és a munkahelyteremtés érdekében" - fogalmazott Navracsics.
Forrás: MTI

Címkék:
Kiemelt hírek