TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Hogyan tartsuk karban a kerti szerszámokat?

Hogyan tartsuk karban a kerti szerszámokat?

Kiskert Kárkép - 2022.11.20

A szezon végéhez közeledve a növényeink biztonságban kezdhetik a téli pihenőjüket. A kert felásva, vagy nincs, a szerves trágyák kiszórva, vagy bedolgozva, és közben nem szabad elfelejtkeznünk a kerti szerszámaink karbantartásának elvégzéséről. Ezekkel az eszközökkel a növényápolást és a talajmunkákat végezzük, ezért nagyon fontos azokat megfelelő állapotban tartani.

A földdel szennyezett eszközöket tisztítsuk meg mosogatószeres vízben, majd utána rögtön töröljük szárazra, hogy ne rozsdásodjanak be. Nekünk könnyű dolgunk van, hiszen a homok nem hagy makacs szennyeződést, de kötött talajon kertészkedőknek érdemes beáztatni az eszközöket tisztítás előtt, hogy maradéktalanul le lehessen mosni róluk a földet.

A kopott, életlen szerszámmal végzett munka minősége is romlik, ezért ne feledkezzünk meg az eszközök élezéséről sem, majd utána lenolajjal kenjük be, hogy ne rozsdásodjanak be, és már mehetnek is a téli pihenőjükre.

Hogyan tartsuk karban a kerti szerszámokat?

A fanyelű eszközöket csiszolópapírral átdörzsölhetjük, nincs is rosszabb, mint egy szálka a tenyérben, ezután kenjük be olajjal, így lesz igazán tartós a nyél.

A metszőollók, ágvágók élezését is elvégezhetjük ekkor. Az életlen eszközzel végzett metszéssel csak kínozzuk a növényeket. A tisztításuk elengedhetetlen, hiszen ezekkel az eszközökkel át tudjuk adni a betegségeket az egyik növényről a másikra. A mozgó részeket pedig kezeljük valamilyen kenőanyaggal, hogy a következő elővételkor is kinyíljanak és tudjuk azokat használni.

Címkék: kert, kertészkedés, kertiszerszámok, karbantartás, ásó, metszőolló, szerszámok, ágvágó
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Forthial - A búza minőségi paramétereinek növelésére

A 2023. évtől kezdve olyan alacsony terményárakkal találkozhatunk a világpiacon, hogy a kalászosok termesztésébe ...