TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 598 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,54
USD: 352,65
CHF: 403,4
GBP: 444,34
Hirdetés
Hogyan tartsuk karban a kerti szerszámokat?

Hogyan tartsuk karban a kerti szerszámokat?

Kiskert Kárkép - 2022.11.20

A szezon végéhez közeledve a növényeink biztonságban kezdhetik a téli pihenőjüket. A kert felásva, vagy nincs, a szerves trágyák kiszórva, vagy bedolgozva, és közben nem szabad elfelejtkeznünk a kerti szerszámaink karbantartásának elvégzéséről. Ezekkel az eszközökkel a növényápolást és a talajmunkákat végezzük, ezért nagyon fontos azokat megfelelő állapotban tartani.

A földdel szennyezett eszközöket tisztítsuk meg mosogatószeres vízben, majd utána rögtön töröljük szárazra, hogy ne rozsdásodjanak be. Nekünk könnyű dolgunk van, hiszen a homok nem hagy makacs szennyeződést, de kötött talajon kertészkedőknek érdemes beáztatni az eszközöket tisztítás előtt, hogy maradéktalanul le lehessen mosni róluk a földet.

A kopott, életlen szerszámmal végzett munka minősége is romlik, ezért ne feledkezzünk meg az eszközök élezéséről sem, majd utána lenolajjal kenjük be, hogy ne rozsdásodjanak be, és már mehetnek is a téli pihenőjükre.

Hogyan tartsuk karban a kerti szerszámokat?

A fanyelű eszközöket csiszolópapírral átdörzsölhetjük, nincs is rosszabb, mint egy szálka a tenyérben, ezután kenjük be olajjal, így lesz igazán tartós a nyél.

A metszőollók, ágvágók élezését is elvégezhetjük ekkor. Az életlen eszközzel végzett metszéssel csak kínozzuk a növényeket. A tisztításuk elengedhetetlen, hiszen ezekkel az eszközökkel át tudjuk adni a betegségeket az egyik növényről a másikra. A mozgó részeket pedig kezeljük valamilyen kenőanyaggal, hogy a következő elővételkor is kinyíljanak és tudjuk azokat használni.

Címkék: kert, kertészkedés, kertiszerszámok, karbantartás, ásó, metszőolló, szerszámok, ágvágó
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva Agriscience bevezeti a BlueN® tápanyag-hasznosulást ...

A biológiai termék alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez és fenntartható módon segít maximalizálni a ...