TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
7 gyorsan növő zöldség a balkonra

7 gyorsan növő zöldség a balkonra

Kiskert Kárkép - 2024.02.02

Kevés az időd és helyed, de szereted a zöldségeket? Nem muszáj lemondanod a kertészkedésről. Lássuk, milyen gyorsan növő zöldséget termelhetünk balkonon!

Hirdetés

Azoknak sem kell lemondaniuk a friss zöldségekről, akiknek kevés hely áll a rendelkezésre a kertészkedéshez. A konténerben, vagy a cserépben nevelt zöldségek kiváló megoldást nyújtanak erre a problémára.

  1. Fejes saláta

A fejes saláta a legkorábbi zöldségeink közé tartozik. Rövid tenyészideje és könnyű termeszthetősége miatt kedvelt kerti zöldség. Szakaszosan vetve tavasszal és ősszel folyamatos ellátást biztosít számunkra. Konténerben és nagyobb cserepekben is biztonsággal termeszthető folyamatos öntözés mellett.

  1. Rukkola

Ez a különleges ízű, de könnyen termeszthető salátanövény egyre népszerűbb a kertészek körében is. Rövid tenyészidejű növény, amelyet bátran nevelhetünk a balkonon, majd feldobhatjuk vele az ételeinket.

  1. Spenót

A híresen egészséges zöldség, a spenót gyorsan növekedik és kevés törődést igényel. Korlátozott területtel rendelkezők is bátran belekezdhetnek a nevelésébe. A spenót a tűző napot nem kedveli, a félárnyékos helyeken érzi magát a legjobban.

  1. Retek

Választhatunk hónapos retket, amely szó szerint egy hónap alatt a tányérunkra kerülhet, de vannak valamennyivel hosszabb tenyészidejű ízletes, különleges formájú és színű retkek is. Erőteljes ízét sokan kedvelik, de leginkább azért szerethetjük, mert a legkorábbi zöldségünk az évben.

  1. Újhagyma

Az újhagyma gyorsan fejlődik, így az első szalonnasütések idejére már felkerülhet az asztalra, garantáltan kiűzi belőlünk a betegségeket. Nemcsak nyersen fogyaszthatjuk, hiszen a magyar konyha alapját a hagyma adja.

  1. Borsó

A borsó az egyik legegészségesebb zöldségünk és a neveléséhez nem is szükséges nagy szakértelem. Könnyű termelni a balkonon is konténerben, vagy cserépben, de az elegendő vízutánpótlásról sose feledkezzünk meg.

  1. Cékla

A cékla tökéletes választás a kezdő kertészeknek is. Nem igényel sok munkát és lehet bármilyen edényben nevelni. Kiváló konyhai alapanyag és remek vitaminforrás.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kubota fűnyírók: Jobb módszer a fűnyírásra

Legyen szó kertről vagy nagy pázsitról, a Kubota®, a professzionális fűnyírók széles skáláját nyújtja, ...