Hirdetés
5 NAGYON HÁLÁS ÉS KEVÉS GONDOZÁST IGÉNYLŐ KÚSZÓNÖVÉNY A KERTBE

5 NAGYON HÁLÁS ÉS KEVÉS GONDOZÁST IGÉNYLŐ KÚSZÓNÖVÉNY A KERTBE

Kiskert Kárkép - 2023.05.24

BOROSTYÁN

A borostyán a leggyakoribb kúszónövény. Sikerét azzal érte el, hogy viszonylag igénytelen és a félárnyékos helyeken is kiválóan érzi magát, valamint azt se felejtsük el, hogy örökzöld, így télen is zölden virít az amúgy kopár kertben.

VADSZŐLŐ

A vadszőlő ugyan lombhullató, de mindezt kárpótolja az őszi vöröses-sárgás lombszíneződése, hihetetlen mutatós. Kerítésekre, homlokzatokra is felfuttathatjuk.

LONC

Aki sétált már el virágzó loncsövény mellett, az sosem felejti el erőteljes illatát. A borostyánnal és a vadszőlővel szemben, a lonc nemcsak zöld falat alkot, de virágokkal is díszíti azt, megbolondítva a zöldet. Felfuttathatjuk kerítésekre is, de akár talajtakaróként is lehet hasznosítani.

TROMBITAFOLYONDÁR

Kicsit több gondozást igényel, mint a fentebb említettek, de mindezt meghálálja a rengeteg trombita formájú élénk színű virágjával. Naposabb helyre ültetve remek futónövény a kertben.

CLEMATIS (ISZALAG)

Több szín- és virágváltozatban is elérhető, tetszés szerint összeválogatva a kert stílusához. A clematis magasabb vízigénnyel rendelkezik, és a helyét is gondosan kell megválasztani. Remek színpompa lesz kerítésekre, pergolákra, támasztékokra felfuttatva.

Címkék: kert, kertészkedés, kúszónövények, kapaszkodónövények, növények, dísznövények
Kiemelt hírek