TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
AZOTER® baktériumtrágya tarlókezelésre

AZOTER® baktériumtrágya tarlókezelésre

Növénytermesztés - 2017.11.16

Tarlókezelés és szárbontás A költséghatékony növénytermesztés során számolni kell az elővetemény gyökér és szármaradványának tápértékével, amelyet az AZOTER®-ben lévő baktériumok képesek feltárni.

Az AZOTER®-t a betakarítás után a tarlóra permetezve – betárcsázva, a talajt lezárva – a lehető legrövidebb időn belül alkalmazzuk.

Így jobban segíti a növényi maradványok lebontását, a baktériumok gyorsabb szaporodását, és tápanyagban gazdag magágyat készíthetünk az őszi vetésűek számára. A tarlókezelés során közreműködő cellulózbontó baktériumok számára szükséges nitrogént az AZOTER® baktériumtörzsei biztosítják. A talaj nitrogénkészlete nem csökken, hanem tovább gyarapszik, illetve javul 
a szén-nitrogén arány.

Növényi maradvány értéke

AzoterA tarlóhántás során kijuttatott AZOTER® baktériumtrágya növénykultúránként különböző mennyiségű nitrogént, foszfort, valamint káliumot szabadít fel a gyökér- és szármaradványok lebontásával. Az AZOTER® által lebontott növényi maradványok jelentős mértékben növelik a talaj tápanyag-ellátottságát. A nyáron, illetve ősszel kijuttatott AZOTER® baktériumtrágya által további 110 kg nitrogén, 80 kg foszfor és 30 kg kálium hatóanyag jut a vetemény számára, amely a kultúrnövény növekedésével azonos ütemben, folyamatos mértékben biztosított.

Gombák parazitálása

Az AZOTER® kétkomponensű mikrobiológiai készítményben a baktériumokon kívül nagy sejtsűrűségben hiperparazita gombatörzsek is megtalálhatók. A Conio-thyrium minitans és a Trichoderma atro-viride hiperparazita gombák hatékonyan fellépnek a gyökérzónában, illetve a gyökér felületén megtalálható kórokozó penészgombák és szkleróciumok ellen.

Ezen hiperparazita gombák a talajban fellelhető kórokozó gombákon élősködnek, azok élet-terét minimalizálják, ezáltal a következő kultúrnövénynek fertőzésmentes gyökérzónát nyújta-nak. Tarlóhántáskor a gombabetegséggel fertő-zött szármaradványok visszafertőzése ellen is segítik a termőföldet. Aktívan parazitálják a növénykórokozó gombákat, továbbá közvetlenül is serkentik a haszonnövények növekedését.

Kijuttatása

10 l/ha mennyiségben a tarlóra egyenletesen kipermetezve AZOTERJET segítségével tarlóhántással egy menetben elvégezhető, de hagyományos permetezővel is kijuttatható. Ha nem tarlóhántáskor használjuk az AZOTER®-t, akkor legkésőbb ősszel, vetés előtt vagy a vetéssel egy menetben a talajra kell permetezni, és egyszerre a vetés mélységébe kell beforgatni.

Előnyei az AZOTER® baktériumtrágyával:

• 
mobilizálja a mikro- és makroelemeket;
• 
a baktériumok által termelt auxinok és gibberellin serkentik a növény növekedését és fejlődését;
• 
a növény jobban bírja a szélsőségesebb, csapadékos és aszályos időszakokat;
• 
a termelt vitaminok a betegségekkel szemben ellenállóvá teszik a növényt;
• 
gyorsítja a tarló és a növényi maradványok lebomlását;
• 
segíti a természetes humuszképződést;
• 
a Trichoderma és a Coniothyrium gombák a talajban lévő penészgombákat és szkle-ró-ciumokat parazitálják, életterüket csökkentik;
• 
gazdaságos, költséghatékony, magasabb hozamot eredményez.

AKG-ban is alkalmazható! 
Hektárköltsége 10 900 Ft + áfa.


PANNON-TRADE Kft.

www.pannon-trade.com
Dunántúl és Pest megye: +36-70-620-4301
Duna–Tisza köze és Tiszántúl: +36-70-620-4286

Címkék: tarlóhántás, tarlókezelés, Azoter, baktériumtrágya , PANNON-TRADE Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tudásátadással az ipari zöldségekért

Drasztikusan csökkent az előző évhez képest a csemegekukorica és zöldborsó termelői ára, ez pedig nagyon rossz ...