TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Hatan rács mögött

Hatan rács mögött

Hírek - 2016.04.14

A rendőrök több megyében, összesen tizenhárom nagy értékű, külföldről eltulajdonított traktort foglaltak le. A járművek értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

 A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytat büntetőeljárást orgazdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Zoltán 45 éves albertirsai lakos és társai ellen.

A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központon keresztül – 2014. októberében - Franciaországból érkezett megkeresés a magyar hatóságok felé arról, hogy francia telephelyekről ismeretlen tettesek - 2014. szeptember 18-án - több traktort loptak el és a szálak Magyarországra vezettek.
A nagykanizsai járőrök közúti ellenőrzés során találtak meg egy lopott járművet. Ezt követően a rendőrök további öt traktor foglaltak le. Az eljárás során egy 56 éves budapesti férfit hallgattak gyanúsítottként orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás orgazdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók 2014. október 10-én az esti órákban tartottak házkutatást a K. Zoltán tulajdonában lévő nagykátai telephelyen, ahol egy olyan traktort találtak, melynek egyedi azonosítóit meghamisították. Az eljárás során az is kiderült, hogy francia hatóságok 2014. augusztus 14-én elrendelték a jármű körözését. A 45 éves gyanúsított egy másik telephelyet is bérelt a városban, ahol további három, hamis alvázszámú traktort találtak a rendőrök, melyeket 2014. szeptemberében loptak el egy francia kereskedésből.
További nyomozási cselekmények elvégzését követően jutottak el a nyomozók B. Vendelhez. A 36 éves nagykátai férfi tápiószentmártoni telephelyén házkutatást tartottak, melynek során újabb három, Franciaországból lopott traktort foglaltak le. Ezek közül két jármű motorszáma ki volt köszörülve.
B. Vendelnél a nyomozók 19 ipari – a Tatai Rendőrkapitányság által körözött-klímaberendezést és egy Németországból eltulajdonított silózó gép tartozékát is lefoglalták. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a berendezések értéke közel 100 millió forint.
A nagykátai rendőrök K. Zoltánt 2014. október 17-én, B. Vendelt 2014. október 28-án fogták el. A két férfit - előállításukat követően, őrizetbe vételük mellett - orgazdaság bűntett, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az illetékes bíróság mindkettőjük esetében az előzetes letartóztatás elrendeléséről döntött.

lopottr1


Az eljárás eddigi adatai szerint a lopott járművek egyedi azonosító jeleit L. Sándor 50 éves budapesti lakos változtatta meg. A férfit - 2014. október 28-án - Budapesten fogták el a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ bevetési egységének munkatársai.
L. Sándornak minden esetben T. János 43 éves budapesti lakos adott megbízást az alvázszámok, illetve a motorszámok megváltoztatására.
T. János tudta, hogy a traktorok bűncselekmény elkövetéséből származnak és közreműködött azok elszállításában, elrejtésében is.
L. Sándort és T. Jánost elfogásukat követően a Nagykátai Rendőrkapitányságra állították elő. Az 50 éves férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, míg 43 éves társát orgazdaság bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozóhatóság mindkét férfit őrizetbe vette, az illetékes bíróság 2014. október 30-án elrendelte az előzetes letartóztatásukat.
A rendőrök E. Sándor 46 éves fóti lakost szintén orgazdaság bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítják. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi segítséget nyújtott a lopott járművek szállításában.
E. Sándort 2014. november 3-án Nagykátán fogták el a helyi rendőrök, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2014. november 6-án rendelte el az előzetes letartóztatását.
A csapat tagja volt B. Péter szombathelyi lakos is, aki hamis iratokat felhasználva intézte el öt jármű vizsgáztatását. A 43 éves férfi a hamis iratokat K. Zoltántól és B. Vendeltől vette át. A férfit 2014. november 5-én vették őrizetbe és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók orgazdaság bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az illetékes bíróság a gyanúsítottat 2014. november 6-án előzetes letartóztatásba helyezte.
Az eljárás eddigi szakaszában hét traktort foglaltak le a Pest megyei rendőrök. Ezek közül a gyanúsítottak – hamis iratokkal – két járművet már korábban forgalomba helyeztettek, ötöt azonban még a forgalomba helyezés előtt találtak meg a nyomozók.
A hat férfi ellen a további eljárást – fogvatartásuk mellett – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytatja le.

A cikkhez kapcsolódó videó itt!

 




Forrás: www.police.hu

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Repce regulátorozás – A professzionális repcetermesztés ...

A változékony, meleg őszi-tavaszi időjárásnak köszönhetően a repceállományok többsége fejlett tőlevélrózsás ...