Hogyan válasszunk infravörös gabonaelemzőt?

Mint minden jelentősebb beruházás előtt, így az infravörös gabonaelemző vásárlása előtt is törekszik az ember arra, hogy racionális szempontok alapján összehasonlítsa a kínálatot, és a lehetőségeinek lehető legjobban megfelelő üzleti döntést hozza. Az információk birtokában természetesen már egyszerű a döntés: a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező készüléket célszerű választani. Az ár/érték arányból a különböző készülékek árait egyszerű beszerezni, de kérdés, hogy mi adja a gabonaelemző értékét, milyen technikai szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlás során? Ehhez adunk támpontokat a leendő vásárlók számára.

Talajművelés és talajélet – „2015 a talajok nemzetközi éve”

A talaj él! A talajélet aktivitását a talaj flórája (baktériumok, sugárgombák, mikroszkopikus gombák, algák), valamint a talaj faunája (talajlakó állatok) és a köztük lévő bonyolult kölcsönhatások együttesen határozzák meg. Ezen élőlények a kedvezőtlen körülményekre egyedszám-csökkenéssel reagálnak, a kedvező körülmények viszont egyedszámuk növekedését idézik elő. 

Ha agrobizniszről beszélünk... – Interjú Apáti Ferenc docenssel GDP-ről, versenyképességről, munkaerőhiányról

A Központi Statisztikai Hivatal becslése alapján a magyar gazdaság 2014-ben összességében 3,5%-kal bővült, a tavalyi utolsó negyedévben pedig 3,4%-kal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakához képest. Az elemzés szerint ez elsősorban a mezőgazdaság jó teljesítményének köszönhető. Ezek és a 2013-as év adatai egyaránt azt sugallják, hogy a magyar agrárgazdaság túl van a mélyponton, és lassú, de biztos emelkedés következik. Apáti Ferenc, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodástudományi Intézetének hab. docense szerint azonban a kép ennél jóval árnyaltabb.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom