Forthial – a kalászosok biostimulátora

Az elmúlt években egyre többet lehetett hallani a biostimulátorok csoportjáról mint olyan új termesztési tényezőről, amely segít a növényekben rejlő terméspotenciál kiaknázásában. Napjainkra számtalan változatban, összetételben jelentek meg, a választék igazán bőséges. Az erőteljes marketingtevékenység azonban sok esetben – az általánosságokon túl – adós marad a válasszal azokra a szakmai kérdésekre, hogy például mitől is működnek ezek a készítmények, minek köszönhető a növényekre gyakorolt kedvező élettani hatásuk.

Erőre kapott kórokozók – 15. BASF Szőlészeti és Borászati Konferencia

Február elején már a 15. Szőlészeti és Borászati Konferenciáját tartotta a BASF, amelyen a legnagyobb figyelmet a szőlő három legveszélyesebb betegsége, a lisztharmat, a szürkepenész és a peronoszpóra kapta. Az érdeklődő gazdák áttekintést kaphattak a három kórokozó járványtanának törvényszerűségéről, ezen információk gyakorlati használatáról. Ezek, illetve az elmúlt évek megfigyelései alapján az előadók arra vállalkoztak, hogy az idei tavasz kórtani helyzetére előretekintsenek.

Helyettesítésre kijelölve – Növényvédő szeres hatóanyagok listája az Unióban

Az Európai Bizottság egy növényvédő szer hatóanyaglista összeállítását kezdeményezte, amely a helyettesítésre kijelölt hatóanyagokat sorolja fel. A kijelölés a növényvédő szerek engedélyezésének 1107/2009. EU. sz. alaprendeletében foglaltak alapján történt. A lista számos félreértésre adhat alapot, ezeket próbáljuk meg ezúttal elosztani.

Intenzív védelem – Az egészséges gabona jól terem

A biharkeresztesi központú Kutas 95 Kft. növénytermesztési technológiája – talán nem túlzó kijelentés – mintaként szolgál a környéken. Az emberek odafigyelnek rá, hogyan csinálja a „Kutas”, ahogy röviden nevezik. A cég fiatal növényvédő szakembere segítségével most az AgrárUnió olvasói is betekintést nyerhetnek kalászos fungicides technológiájukba.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom