szőlő

Új hatóanyag szívó kártevőkre

A Bayernél a középpontban az innováció és a fenntarthatóság áll

Egerben, Akasztón, Szekszárdon és Pannonhalmán rendezte meg szőlőtermesztőknek szóló tanácskozását a Bayer Hungária Kft. február második felében. A növényvédelmi tanácskozás egyik fő témáját a szőlő aranyszínű sárgaság adta.

Gyomirtás őszi kalászosokban

Gyomirtás őszi kalászosokban

Új technológiákkal alkalmazkodhatunk a változó körülményekhez

2018 csapadékszegény ősze miatt az őszi kalászos növények kelése és kezdeti fejlődése szélsőséges volt. Erre nagymértékben rájátszott az is, hogy a nyár végi, ősz eleji talajmunkát a tartósan száraz időjárás miatt nem lehetett tökéletesen elvégezni. Szerencsére a tél kedvezően alakult, mivel megfelelő mennyiségű csapadék hullott, és a vastag hótakaró megvédte a hidegtől az őszi vetéseket.

gabona

Ügyelünk a gabonára!

Komplex kalászos-állományvédelem az FMC-től

Az őszi csapadékhiány a kalászosok lassú kezdeti fejlődését és a bokrosodás elmaradását eredményezte. Ez egyben megkérdőjelezi 
az őszi gyomirtások hatékonyságát, mivel 
a gyomok sem a megszokott ütemben keltek. Ezeken a területeken tavasszal egy további kezelés válhat szükségessé.

Bayer Repce Pro csomag

Mi kell a repcének?

Már tavaly ősszel, a szezon kezdetén kiderült: a nyereséges termesztéshez a repcének egyre intenzívebb védelem kell. Ennek soron következő lépése a kora tavaszi kezelések tervezése.

repce-fénybogár

Védelem a repce-fénybogár ellen

A károsító rezisztens a korábbi hatóanyagra, de van megoldás

Az őszi káposztarepce, az olajretek, a mustár és a keresztes virágú zöldítés vetésterületének növekedése a repce-fénybogár jelentőségének és az általa okozott terméskiesés mértékének növekedését, ugyanakkor az ellene való hatékony védekezés nehézkesebbé válását hozta magával.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom