kalászos

Gabonakutató – kalászosban az élen

Széles körű kalászosfajta-választékunkkal hosszú évtizedek óta szolgáljuk a magyar mezőgazdaságot. A gazdálkodói igények folyamatosan meghatározó célokat jelölnek ki számunkra mind a belföldi malom- és takarmányipar, mind a külföldi minőségi elvárások kielégítésére.

Őszi búza

Őszi búza: célkeresztben a minőség

Eltérő elővetemények és 
tápanyagdózisok hatása 
a beltartalomra

Az őszi búza jelentősége a táplálkozási értéke (jó egyensúlyban lévő szénhidrát- és fehérjetartalom) mellett nagyfokú ökológiai adaptációs képességében rejlik, valamint abban, hogy teljes gépesítettséggel gazdaságosan termeszthető. A kalászos gabonák közül a legnagyobb területen termesztik a világon, megközelítőleg 
220 millió hektáron, így a gabonatermesztés összes területének csaknem egyharmadát teszi ki.

Hulladék-újrahasznosítás

Csomagolóanyagért kedvezmény

Hulladék-újrahasznosítás a Malagrow Környezetvédelmi Programban

Minél több készítményt használunk a terméshozam és a jövedelmezőség optimalizálására, annál nagyobb lehet a környezetszennyezés mértéke az üres csomagolóanyagok révén.

kalászos

Innovációban az élen

Országos kalászos szakmai nap és fajtabemutató Martonvásáron

A gazdák aktív érdeklődése mellett zajlott Martonvásáron 
az idei országos kalászos szakmai nap és fajtabemutató, az idén innovációs díjjal kitüntetett Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézet (MTA ATK MGI) szakmai vezetésével. A hagyományokhoz híven szakmai előadások és táblaszemle várta a rendezvény résztvevőit.

búzatermesztés

Fókuszban az alkalmazkodóképesség

IV. Búzatermesztési Regionális Konferencia Szarvason

A Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar a IV. Búzatermesztési Regionális Konferenciáját tartotta június 18-án Szarvason, a Tessedik Campus galambos-majori és iskolaföldi kísérleti területén.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom