A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Terragro Klima febr
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
Szuperabroncsot fejlesztett a Michelin az önjáró permetezőkhöz

Szuperabroncsot fejlesztett a Michelin az önjáró permetezőkhöz

Növényvédelem - 2023.03.14

A gumióriás Michelin ezúttal az önjáró permetezőkhöz fejlesztett ki speciális abroncsot. Jobb vonóerőátadás, nagyobb terhelhetőség jellemzi, ugyanakkor extrém stabilitást kölcsönöz.

Szuperabroncsot fejlesztett a Michelin az önjáró permetezőkhöz


Új gumiabronccsal jelentkezett a francia Michelin, ezúttal önjáró permetezőgépekhez. A termék a gyártó ígérete szerint 20 százalékkal nagyobb vonóerőátadásra képes, aminek nem kell részletezni az előnyeit.

A SprayBib család már eddig is létezett a Michelin kínálatában, a CFO VF 710/60 R46 nevű abroncs viszont abszolút újdonság, ráadásul ebben a kategóriában az első flotációs, vagyis alacsony belső levegőnyomással üzemeltethető abroncs.

A gumi 205 cm átmérőjű, és különösen kíméletesen bánik a talajjal, segít elkerülni a káros mértékű tömörödést. Ugyanakkor megfelelő stabilitást kínál a permetezőgépnek, még akkor is, ha teli van a nagy kapacitású tartály, vagyis a megnövelt vonóerő nem megy a területteljesítmény rovására, illetve a kiszórás pontosságára.A Michelin közleménye elárulja, hogy az új terméket nemcsak a különféle gépgyártók, de a felhasználó gazdák igényeit is figyelembe véve hozták létre. Mielőtt piacra került volna, a legfrissebb SprayBib gumit több gyártó is komoly teszteknek vetette alá, hogy aztán hivatalosan is ajánlhassa a maga önjáró permetezőihez.

A SprayBib CFO család nemcsak 20 százalékkal nagyobb vonóerőt biztosít a hagyományos SprayBib termékekhez képest, de a terhelhetősége is 14 százalékkal magasabb (30 km/h sebességig), ami tengelyenként 1,3 tonna lehetséges pluszterhelést jelent.

A speciális mintázatnak köszönhetően hosszabb az élettartam is, a bordák ugyanis szélesebbek, robusztusabbak. Az új Michelin-gumi természetesen már elérhető a piacon, és eddig az AGCO, a CNH és a John Deere ajánlja hivatalosan az önjáró permetezőihez.


Címkék: michelin, gumiabroncs, újdonság, önjáró permetező, vonóerő, terhelhetőség, talajtaposás

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...