A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Conima, ki mint vet…

Növénytermesztés - 2022.06.21

A csírázó magvak a talajban számtalan kórokozó fertőzésének vannak kitéve, melyek gyakran a csíra pusztulását okozzák. Egy kiritkult, heterogén állománytól már jóval kisebb termésmennyiségre számíthatunk, ezért a megfelelő csávázószer kiválasztása kiemelt jelentőséggel bír.

Conima, ki mint vet…


A Conima csávázószer egy kombinált hatóanyagú készítmény, amelyben megtalálható az ipkonazol 50g/l és az imazalil 20 g/l hatóanyag. Az ipkonazol lokálszisztémikus, ezért a mag belsejében is kifejti hatását, míg az imazalil kontakt módon hat. A készítmény hatóanyagainak szinergista hatása következtében a csírafertőző gombák széles köre ellen védelmet biztosít. Nagy előnye, hogy alkalmazása során nincs semmilyen csírázást gátló, retardáló hatása, továbbá az ipkonazol 30%-kal, az imazalil 10%-kal nagyobb mennyiségben van jelen, mint a konkurens termékekben.

conima1

Porüszöggel fertőzött kalászok

A Conima hatékony védelmet biztosít:

  • Fusarium - Fuzáriumos betegségek
  • Ustilago - Porüszögök
  • Tilletia - Kőüszögök
  • Rhizoctonia - Rizoktóniás betegségek
  • Pythium - Fítiumos betegségek

conima2

Fertőzéstől mentes állomány

A megerősített fuzárium és üszöggombák elleni hatékonyság mellett, a kezdeti szeptória és drechslerás levélbetegségek ellen is kiváló preventív (megelőző) és kuratív (gyógyító) védelmet kínál.

A Conima használata engedélyezett a búza, árpa, tritikálé és zab vetőmag csávázására 1 l/t dózisban.

Bővebb információkért keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat!


Címkék: csávázószer, KITE, Conima