TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
Két út van előttem, melyiken induljak el?

Két út van előttem, melyiken induljak el?

Növénytermesztés - 2020.01.08

A napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560 000 hektáron vetettek napraforgót hazánkban, 
a termésátlag 3 t/ha körül alakult.

Az el­­­múlt szezonban jelentősen nőtt a magas olajsavas napraforgóval (HO) bevetett terület nagysága, ami alapvetően csak egy dolognak köszönhető: a kereskedők lényegesen magasabb átvételi áron vásárolták meg az ilyen napraforgó termését a linolsavaséhoz képest.

Az árkülönbség várhatóan marad, csak 
a mértéke a kérdés. A következő szezonra a termelőknek kell meghozniuk a stratégiai döntést, hogy milyen típusú napraforgót termesszenek. Azok számára, akik a HO napraforgó termesztése mellett döntenek, az EURALIS napraforgóit ajánljuk.

A világ egyik legnagyobb napraforgó-nemesítő vállalata az EURALIS résztulajdonában álló SOLTIS cég. Nemesítési munkájuk egyik kiemelt célja az eltérő termesztési környezetben is stabilan ki­­emelkedő teljesítményre képes HO hibridek előállítása. Innovatív cégként azon kevesek egyike vagyunk, akiknek a kínálatában tavaly óta már több Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztet HO napraforgó is szerepel.

euralisnapratabl

Miért válasszon bennünket?

Ebből a kiemelkedő genetikai háttérből merítve jelenleg Magyarországon a HO szegmensben az EURALIS kínálja a termelők részére a legszélesebb választékot.

• 
Több mint 80 éves az EURALIS, 10 éve vagyunk jelen termékeinkkel a ma­­­gyarországi piacon.
• 
Kiemelkedő a genetikai háttér, amelyet a SOLTIS biztosít.
• 
Minden hibridünket a bevezetés előtt előzetesen Magyarországon teszteljük, és csak azok kerülhetnek be a kí­­­­­nálatunkba, amelyek stabilan átlag fe­­­letti termésre képesek hazai viszonyok között is.
• 
Eltérő termőhelyi viszonyok és gazdálkodási környezetben termelők is megtalálhatják a kínálatunkban a nekik leg­­inkább megfelelő hibridet.
• 
Hibridjeink széles körű szádorrezisz­tenciával és átlag feletti betegség­to­­leranciával rendelkeznek. Legújabb hibridjeink már a peronoszpóra 704-es és 714-es rasszaival szemben is rezisztensek.
• 
A nagyon koraitól a középkései érésidőig választhat napraforgót.
• 
Akár hagyományos, akár felületkezeléses a gyomirtási technológiája, mindegyikhez talál EURALIS hibridet.

Hibridjeinkkel kapcsolatban keressék a területileg illetékes kollégánkat, illetve bővebb információ található a honlapunkon (www. euralis.hu).

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önöket, hogy használják az EURALIS napraforgó kiemelkedő genetikáját, hiszen: Értéket és bizalmat teremtünk!

Balogh László,
junior product manager

Címkék: napraforgó, Euralis, hibrid
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Budapest gazdatüntetés

Békésen és nagyon szolidan lezajlott a 2024-es év (első) Budapestre meghirdetett gazdatüntetés, amely célja a ...