TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Gabonacsávázáshoz válassza a Biosild Extrát!

Gabonacsávázáshoz válassza a Biosild Extrát!

Növénytermesztés - 2023.07.07

Egymást kiegészítő hatóanyagok, korszerű formuláció, széles hatásspektrum

A vetőmagcsávázás az eredményes gabonatermesztés egyik alapvető tényezője. A csávázás bizonyítottan termésnövelő hatással rendelkezik, ugyanakkor a legtakarékosabb és egyben a leghatékonyabb növényvédelmi eljárás. Nem utolsó szempont, hogy a csávázás környezetre gyakorolt hatása jóval kedvezőbb az állománykezelésekkel szemben, hiszen ezzel az eljárással lényegesen kevesebb hatóanyag kerül a környezetbe, ráadásul egyes kórokozók ellen nem is lehet állományban védekezni.

A csávázásnak a régmúltban és ma is elsődleges szerepe a prevenció. Az okszerű növényvédelem történetében a csávázás volt az első növényvédelmi beavatkozás, amely a gyakorlatban is elterjedt és a mai napig megtartotta jelentőségét. Kiemelt funkciója, hogy az elvetett magot megvédje a rajta, benne lévő, továbbá a talajból, növényi maradványokból kiinduló növénypatogén kórokozóktól, jó csírázást és kelést biztosítson, megvédje a növényeket a kezdeti fogékony stádiumokban fellépő súlyos fertőzésektől.

A fontosabb szántóföldi kultúráink esetében ma már a vetőmagcsávázás elengedhetetlen növényvédelmi beavatkozás. Gyakran felmerülő kérdés a kontakt és szisztémikus készítmények együttes használatának szerepe. A kontakt hatóanyag a vetőmag felszínén átvihető és a talajból fertőző kórokozó gombák ellen nyújt védelmet. A szisztémikus hatóanyag ezen túlmenően a maggal terjedő, valamint a belső szemfertőzöttség ellen is megfelelő védelmet biztosít. Egyes növényi kórokozók ellen a már kikelt állományban is a fejlődés bizonyos szakaszáig védelmet biztosít.      

Gabonacsávázáshoz válassza a Biosild Extrát!                                

A Sumi Agro Hungary Kft.-nek már több évtizede ismert a Biosild kalászoscsávázószer-családja, amely 2022-től új taggal bővült a csávázószer-piacon, ez a BIOSILD EXTRA kalászos gombaölő csávázószer.

A BIOSILD EXTRA hatóanyagai fludioxonil és difenokonazol, amelyek eltérő hatásmechanizmusuk miatt jól kiegészítik egymást. A kontakt fludioxonil a vetőmaggal és a talajból fertőző kórokozók ellen, a felszívódó difenokonazol pedig a csírázó magban fejti ki védő hatását.

A hatóanyagok megfelelő védelmet biztosítanak a fuzáriumos gyökér- és szártőrothadás, továbbá a kőüszög és törpe kőüszög elleni védelemben.

A BIOSILD EXTRA csávázószer tapadóképessége kiváló, kimagasló a színezőképessége és kitűnő a szelektivitása. A csávázás során kis mennyiségben nagy koncentrációjú hatóanyagokat juttatunk a vetőmag felületére, ezért a csávázás eredményességét a csávázószer biológiai hatásán kívül a formuláció is nagymértékben befolyásolja. A BIOSILD EXTRA a hatóanyagokat a legkorszerűbb FS – szuszpenzió koncentrátum – formában tartalmazza. A hatékony felvitellel biztosítjuk a magvak kórokozómentes csírázását és a fiatal növények kezdeti egészséges fejlődését.

A BIOSILD EXTRA a túzok-, az alföldi, hegy- és dombvidéki madárvédelmi és kékvércsevédelmi tematikus előíráscsoportok kivételével az AKG-ban használható.

Steiner István
szaktanácsadó 
Sumi Agro Hungary Kft.

Címkék: vetőmag, csávázás, gabona, sumi agro hungary kft
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tudásátadással az ipari zöldségekért

Drasztikusan csökkent az előző évhez képest a csemegekukorica és zöldborsó termelői ára, ez pedig nagyon rossz ...