Hóban, fagyban, jégen érzik magukat otthon az új BKT abroncsok

2022.09.23

Kifejezetten síkos, havas talajra, nagy sebességű munkavégzésre fejlesztették ki a legújabb BKT MULTIMAX abroncsokat, amelyek elképesztően terhelhetők.

Hóban, fagyban, jégen érzik magukat otthon az új BKT abroncsok


Nem újdonság, hogy a legmodernebb, legerősebb mezőgazdasági erőgépek sem érnek sokat, ha a motorteljesítményt nem tudják a lehető legnagyobb hatékonysággal átvinni a talajra. Mindebben elévülhetetlen szerepük van a gumiabroncsoknak, illetve azok gyártóinak, akiket a magas elvárások folyamatos fejlesztésekre ösztönöznek.

Az indiai BKT a közelmúltban is előrukkolt jó néhány újdonsággal, így tovább bővítette eddig sem szerény, mintegy 3200-féle termékből álló palettáját. A legfrissebb fejlesztések a MULTIMAX MP 538 és MP 540 radiál abroncsok, amelyek kifejezetten a havas, jeges felületeken tehetnek jó szolgálatot.

A MULTIMAX vonalra a tartósság, magas terhelhetőség és kiváló tapadás jellemző, ráadásul a mezőgazdaság és ipar számára kifejlesztett abroncsok nagy munkatempót is lehetővé tesznek. Az MP 538-as változatok homlokrakodókhoz, teleszkópos rakodókhoz és kommunális seprőgépekhez éppúgy alkalmasak, mint földgyalukhoz, mégpedig kifejezetten a havas, síkos talajon való közlekedéshez és munkavégzéshez. A vonóerő-átadásban a speciális mintázat segíti, az acélövek pedig nagy sebesség és nagy teher esetén is állják a sarat. Jelenleg ez a verzió 405/70 R 20 méretben érhető el.

A MULTIMAX MP 540-es abroncs viszont rögtön kétféle változatban is (335/80 R 18 és 365/80 R 20), de ezek főleg a kommunális és karbantartó munkák esetén ideálisak. A kemény talajon, aszfalton is kiválóan teljesítenek, és kevésbé hajlamosak a defektre. A robusztus karkasz itt is nagy terhelhetőséget tesz lehetővé magas haladási sebesség mellett.


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE