Hirdetés
Dögös fekete színt kapott a Hardi új önjáró permetezőgépe

Dögös fekete színt kapott a Hardi új önjáró permetezőgépe

Gépesítés - 2022.08.23

Frissítette SARITOR önjáró permetezőgépét a dán Hardi, amely ezzel egy távoli piacon is képes lehet erősíteni a pozícióit. A hangsúlyt a hatékonyabb vegyszerkijuttatásra és a nagyobb kezelői kényelemre helyezték.

Ausztráliában a növénytermesztéssel foglalkozó farmok átlagos mérete 2600 hektár. Ezek műveléséhez természetesen nagyobb méretű, teljesítményű gépekre van szükség, amilyen például a Hardi új önjáró permetezője. A feketére festett masina a SARITOR 7000 Mallee Edition nevet kapta (a mallee egy Ausztráliára jellemző eukaliptuszfajta), és kifejezetten a távoli földrész viszonyaira fejlesztették ki.

A júliusban bemutatott önjáró permetező – ez könnyen kitalálható a típusszámból – 7000 literes tartállyal rendelkezik, a szórókeret szélessége pedig 36-tól egészen 48,5 méterig terjedhet. A Hardi ezt az újdonságát helyben, Adelaide-ben terveztette, és ott történik a gyártás is.

hardi onjaro 1

A négykerék-hajtású gép 6,7 literes, 300 LE-s Cummins motorral van felszerelve, amely a Tier-3 emissziós előírásokat teljesíti. A permetező lelke az ActivAir gyorsreagálású fúvóka ki/bekapcsoló vezérlőrendszer, amely nálunk is ismerős lehet annak, aki például Navigator modellel rendelkezik. Ez egy nyomás alatti keringtető rendszer, amely azonnal és csepegés nélkül nyitja, valamint zárja a fúvókákat.

A SARITOR 7000-esen elérhetők a H-Select, illetve GeoSelect rendszerek is, amelyek a célzott permetszer-kijuttatásban segédkeznek. A korábbi változathoz képest megújult a gép kabinja is, a magasabb támlájú ülés, illetve a hűtő mind a kezelő kényelmét növelik. Az intuitív, könnyen áttekinthető vezérlőkonzol szintén a gépet használó ember munkáját könnyíti meg.

 

Címkék: permetezőgép, önjáró, Hardi, Ausztrália, önjáró permetezőgép, új verzió
Kiemelt hírek