A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva 2023 jan TEFLIX
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Ezt várjuk januárban: Väderstad szemenkénti vetőgépek

Agromash 2019 - 2019.01.04

A hagyományos vetőgépekre jellemző vetési sebesség kétszerese esetén is páratlan precizitásra képesek a Väderstad Tempo szemenkénti vetőgépek. Nem meglepő, hogy a svéd gyártó termékeit idén is díjazta az AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállítás zsűrije.

Ezt várjuk januárban: Väderstad szemenkénti vetőgépek


Az új generációt képviselő Väderstad Tempo szemenkénti vetőgépek a hagyományos és a csökkentett menetszámú talajművelési technológia esetén éppúgy kiválóan teljesítenek, mint akár direktvetésben. Az eredmény a növényállomány kivételesen egyenletes kelésében nyilvánul meg, hiszen minden egyes növény számára azonos feltételek állnak rendelkezésre. A Tempo L 12/18 szemenkénti vetőgép Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési Díjat kapott az idei AGROmashEXPO–AgrárgépShow rendezvény zsűrijétől.

A Tempo L egy vontatott, nagy sebességű vetésre képes, rendkívüli teljesítményű szemenként vető gép, amely az eddigi 12, 16 és 18 soros mellett immár 24 soros változatban is kapható. Teljesítménye a kétszeres sorszámú hagyományos vetőgéptípusokkal vetekszik, de ami ennél is fontosabb, az a nagyobb pontosságú vetés. Központi tartálya 5000 literes, a műtrágya kiadagolásáról a nagy teljesítményű Fenix III egység gondoskodik. A vetőgép 350 kg/ha műtrágyadózis kiadagolására képes 15 km/h menetsebességnél. A változó termőhelyi feltételekhez való alkalmazkodás miatt lehetőség nyílik a műtrágyadózis menet közbeni állítására is.

Väderstad szemenkénti vetőgép

A Tempo L hidraulikus szárnyterheléssel ellátott vetőgép, amely képes a soregységekre eső súlyt áthelyezni a középső kocsikról a szélsőkre. A megoldásnak köszönhetően a vetőgép tökéletesen leköveti a talajfelszín egyenetlenségeit, így egyforma feltételeket teremt a növényállomány fejlődéséhez.

A közelmúltban mutatták be a Tempo L vetőgép 24 soros változatát, s ez jelenleg a legnagyobb munkaszélességű olyan modell, amellyel cukorrépát és őszi káposztarepcét vethetünk 450–508 mm sortávolsággal. A vetőmagtartályok 25 literesek, az opcionálisan rendelhető műtrágyatartály pedig 5000 liter kapacitású. A PowerShoot technológiának köszönhetően a vetőmag az adagoló és a talaj közötti távon végig kontroll alatt áll, így a gravitáció és a vibráció hatása teljesen kizárt. Ezáltal válik a Tempo páratlan precizitással bíró, nagysebességű szemenkénti vetőgéppé.

A 2019. január 23–26. között sorra kerülő AGROmashEXPO–AgrárgépShow szakkiállítás kapcsán ezúttal is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, mégpedig a Gépesítés, Logisztika, Input kategóriákban. Idén rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be, a zsűri kétfordulós értékelést követően döntött a díjazottakról.


Szerző: AgrárUnió


Címkék: növénytermesztés, AgrárgépShow, Väderstad, szemenkénti vetőgép