A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva 2023 jan TEFLIX
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Ezt várjuk januárban: McHale középrendképzők

Agromash 2019 - 2019.01.03

Idén is számos díjat osztottak ki az AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállítás előtt, és a zsűri a McHale középrendképzőit is az elismerésre érdemes, innovatív termékek közé sorolta. A gépek kiváló talajkövetése egyedülállóan tiszta, szennyezetlen terményt eredményez.

Ezt várjuk januárban: McHale középrendképzők


A McHale R68-78 középrendképzők ideális gépei lehetnek azoknak, akik már a rend készítése során a legjobb minőségű takarmány elérésére törekednek. Munkaszélessége 6,8 és 7,8 méter között állítható be, mégpedig hidraulikusan a traktorfülkéből. Ez a típus több rend egy rendbe történő összerakására, vagy szőnyegrendből egy rend képzésére használható. A termék Gépesítés kategóriában Hazai Termékfejlesztési Díjat kapott az idei AGROmashEXPO–AgrárgépShow rendezvény zsűrijétől.

Az R68-78 középrendképzők három dimenzióban elmozduló felfüggesztése kiváló talajkövetést nyújt a rotorok számára a különböző talajviszonyok között. A rendképző rotorok egy „Y” hajtóművön keresztül egyedileg kapnak hajtást. A rotoronkénti 13 db villatartó karon lévő 4-4 db villa tiszta, szennyezetlen terményt szállít a rendbe a rendképzés során. Attól függően, hogy milyen fajta növény összeszedéséről van szó, a vezérlőpálya szögének beállításával a villák mozgási tartománya állítható, meghatározva így azok felszedési és lerakási pontjait.

A McHale egy írországi családi vállalkozás, amelyet a testvérpár Padraic és Martin McHale alapított. Az elmúlt évtizedekben speciális mezőgazdasági gépek sorát fejlesztették ki, elsősorban bálázó- és bálacsomagoló gépeket, a kör és szögletes szenázsbálák, valamint a hengeres széna- és szalmabálák készítéséhez. A McHale Hungária Kft. megalapítására 1997-ben került sor.

A 2019. január 23–26. között sorra kerülő AGROmashEXPO–AgrárgépShow szakkiállítás kapcsán ezúttal is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, mégpedig a Gépesítés, Logisztika, Input kategóriákban. Idén rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be, és a kétfordulós értékelés után a zsűri – egyéb termékek mellett – a McHale R68-78 középrendképzőket is díjazásra érdemesnek tartotta.


Szerző: AgrárUnió


Címkék: növénytermesztés, AgrárgépShow, McHale, zöldsor-gépek, AGROmashEXPO, középrendképző