A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Író, aki hisz a jobb jövőben

Agrárgazdaság - 2018.11.17

Nemere István: Már csak az emberi butaságot kellene legyőzni Földbarát címmel írt a közelmúltban könyvet a talajbaktériumokról Nemere István, aki sohasem volt az íróasztala menedékébe bújó szerző. Ha tehette, tűlevelűeket ültetett mindenkori lakóháza közelébe, ám legutóbbi erdejével megjárta egy faramuci törvény miatt. Optimizmusát, a Föld fényes jövőjébe vetett hitét azonban ez sem volt képes megtörni.

Író, aki hisz a jobb jövőben


Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Nemere Istvánról el szokták mondani, hogy a legtermékenyebb kortárs magyar író, hiszen 2018-ig 700 könyve jelent meg hazánkban, 46 álnév alatt. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a főleg sci-fijeiről és paranormális jelenségekkel foglalkozó műveiről ismert szerző falusi környezetben nevelkedett, és azóta is ezer szállal kötődik a földhöz és a természethez. Újabban sajnos csak negatív tapasztalatokat gyűjtött a mezőgazdaságról, mert amikor a közelmúltban egy Csongrád megyei falu közelében lévő tanyájáról Nyíregyházára költözött, az otthagyott erdejét a mai napig képtelen volt értékesíteni. Nemere István azonban (mint mindig) most is optimista, és bízik benne, hogy előbb-utóbb megtalálja a mindenki számára megfelelő vevőt. Panaszkodás helyett gyorsan rá is kanyarodunk tehát beszélgetésünk igazi témájára, a mezőgazdaság és ezáltal a növekvő lélekszámú emberiség jövőjére, hiszen az írót legtöbben egyfajta „futurológusként”, a jövőt lehetőségeit kutató „jósként” ismerik és olvassák.

Megoldódnak a jelenlegi gondok

 – Bolygónk lakossága még ebben az évszázadban elérheti a 10 milliárd főt, miközben a termőtalajok rohamos mértékben fogyatkoznak. Mindez apokalipszishez vezethet az emberiség élelmezésében, vagy létezhet békésebb kifejlet?
Szerző: AgrárUnió


Címkék: talajbaktérium, GMO, klímaváltozás, Nemere István

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...