Hirdetés
Fotópályázat izgalmas témákban, nagy nyereményekkel

Fotópályázat izgalmas témákban, nagy nyereményekkel

Agrárgazdaság - 2023.05.23

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei negyedik alkalommal hirdetik meg a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatását, népszerűsítését célzó fotópályázatukat.

A kiemelt céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára. A korábbi években a fotópályázat első három kiírására 2500 pályamű érkezett, így érthető, hogy úgy döntöttek, az idén is meghirdetik.

Ez évben a pályázók feladata a gyepes élőhelyeken előforduló őshonos fajok megörökítése, a fajok listáját a pályázati kiírásban olvashatják.

A Kárpát-medence mai arculatának kialakulásában jelentős szerep jutott a legelő állatoknak, azon belül is őshonos háziállatainknak. Azonban nemcsak az állatok formálták a tájat, hanem maga a táj is alakította ezeket a fajtákat, így jöttek létre a magyar tájra jellemző fajták, amelyek nemzeti örökségünk részét is képezik.

A fotópályázat negyedik fordulójának célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat, a marha-, juh- és lóféléket, valamint az őket kísérő kutyafajtákat, természetes közegükben, a magyar tájban.

Két korcsoportban mérethetik meg magukat a jelentkezők, 10-től 18 éves korig (a pályázat beadásakor 18. életévét be nem töltött pályázó), valamint 18 év felett.

A pályázaton a részvétel ingyenes, a beadási határidő: 2023. szeptember 8., 24 óra.

Az első három helyezettről a zsűri, míg a közönségdíjról szeptember-október folyamán a Grassland-HU Facebook oldalán indított szavazás dönt majd. A zsűri által legjobbnak ítélt 30 alkotás vándorkiállítás formájában megtekinthető lesz a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyein, látogatóközpontjaiban. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára.

Bővebb információ:

grasslandfoto@hoi.hu

Web: www.grasslandlifeip.hu

Facebook: www.facebook.com/grasslandlifeip/

Instagram: www.instagram.com/grasslandlifeip/

Címkék: fotópályázat, magyarország, gyep, növény, állat, marha, juh, , kutya
Kiemelt hírek