TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Mosson marhaepével, bármilyen borzasztóan hangzik is

Mosson marhaepével, bármilyen borzasztóan hangzik is

Hírek - 2023.05.09

Egyre többen vannak, akik a szintetikus tisztitószerek helyett a hagyományos készítményeket részesítik előnyben. Számukra az egyik legtökéletesebb folttisztító az úgynevezett marhaepe szappan, vagy a marhaepe folyékony tisztítószer.

De mi is ez a marhaepe szappan? Valóban marhaepéből készül, de az illata teljesen semleges. A szappan készítői a marhaepét a vágóhídra küldött, emberi fogyasztásra szánt állatokból nyerik ki. Az epét egyszerűen porrá őrlik, és csak ezután kerül bele a folttisztítókba. Nagyjából a szerek harminc százaléka áll a marhaepéből.

Mire használható? Gyakorlatilag mindenféle foltra, tökéletesen eltünteti a gyümölcs- és zsírfoltokat, de a tintát, a vért is. Vörösbor, szőlő, fűfolt, mindenféle paprikás ételpecsétek ellen is jó.

A koszos ruhát megdörzsölhetjük vele, majd egy fél órát állni hagyjuk. Ha ezt követően 40 fokon kimossuk, akkor a foltnak hűlt helye marad. Aki ezzel nem akar bíbelődni, az reszeljen a ruhák közé, a mosógép dobjába egy keveset belőle és így mosson.Minden foltra jut és igen szépen tisztít. Amire figyelni kell, az az, hogy egész éjszakán át ne hagyjuk állni hagyni a szappanos ruhákat, mert ilyen hosszú időn keresztül kifakíthatja a színeket.

Többféle gyártó kínál manapság marhaepe szappant. Persze a legjobb, ha olyat választunk, amely már valakinek bevált. Ha ilyen nincs, akkor inkább válasszunk magyar terméket, amelyek jóval olcsóbbak, mint a külföldiek.

Azok, akik úgy gondolják, hogy kellően elszántak ahhoz, hogy belevágjanak a szappankészítésbe, pontos instrukciókat találnak ezen az oldalon, ahol lépésről lépésre sajátíthatják el a nekik tetsző termék elkészítésének fortélyait:

KATT IDE!

(Fotó: Didier/Pixabay - képünk csak illusztráció)

Címkék: mosás, természetes, marhaepe, szappan, praktika, folttisztító
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Amiről a talajszelvények mesélnek

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az AKIT ...