Hirdetés
Időjárás: kemény fagy érkezik éjszaka, gondban lehetnek a gyümölcsfák, most sok termés sorsa eldől

Időjárás: kemény fagy érkezik éjszaka, gondban lehetnek a gyümölcsfák, most sok termés sorsa eldől

Időjárás - 2023.03.16

Lassan melegszik az idő ezen a tavaszon, és csütörtökről péntekre virradóan alighanem az utolsó mostani kemény fagyra kell számítanunk, az akár -10 fok pedig nem fog jólesni a gyümölcsfáknak.

Csütörtök estétől általában derült lesz az ég, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, hajnalban a Kisalföld, Sopron környékén élénkülhet meg a délkeleti szél – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, azonban a fagyzugokban -10, -7 fokig is lehűlhet a levegő.

Péntek reggeltől napos idő várható, fátyolfelhőzet olykor szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. A délire, délkeletire forduló szél az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron, valamint a Fertő-tó térségében helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap is fagypont alá eshet éjszaka a hőmérséklet, akár -4, -8 fokot is mérhetünk Magyarország bizonyos helyein. A nappali csúcshőmérséklet viszont jövő keddtől már meghaladhatja a 20 fokot.(Fotó: Jorge Guillen/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, március 17, péntek, éjszaka, fagy, gyümölcsfák
Kiemelt hírek