A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Terragro Klima febr
Genezis Green Max
A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában

A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában

Hírek - 2023.03.01

A Genezis Green Max egy egyedülálló talajkondicionáló készítmény, a fenntartható és környezetbarát növénytáplálás nélkülözhetetlen eleme. A nitrogén műtrágyák új generációja, ahol a talaj szerkezetének, termőképességének megóvása és fenntartása áll a középpontban.

A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában


Talajjavító hatóanyaga a dolomit kb. 400 millió éve keletkezett, egyedülálló összetételű és minőségű ősi kőzet, mely a Balaton mellékéről származik. A Green Max tápanyagain keresztül biztosítja a növényeink dinamikus növekedéséhez fejlődéséhez szükséges nitrogént, kalciumot és magnéziumot, javítja ellenállóképességüket. A gyártásánál alkalmazott talajjavító összetevő szemcsemérete parányi (20-40 μm), így óriási fajlagos felületének köszönhetően a talajban gyorsan tud hasznosulni. Hatására javul a talaj szerkezete, nő a nitrogén- és foszforszolgáltató képessége, megélénkül a talajélet. Ezáltal nagyobb termésmennyiséget és jobb termésminőséget tudunk elérni.

A Green Max nitrogénje a növekedés motorja. A korai fejlődési időszakot követő gyors növekedés időszakában és később a termésképzés során is szükséges pótlása. Nitrogénigényesek különösen a nagy zöldtömeget fejlesztő levélzöldségek - a fejes saláta, spenót, retek, kínai kel, karalábé, póréhagyma, petrezselyem, - de a paradicsom, uborka, paprika, dinnye és a burgonya is jelentős mennyiséget vesz majd fel a növekedés során (1. táblázat). A gyümölcsfák közül a nitrogénre igényesek az: őszibarack, szilva, meggy, alma és a bogyós termésűek (2. táblázat). A nitrogén nagyrészt a levelekben és a gyümölcsben van. Felvétele az éves intenzív növekedés és gyümölcsfejlődés idején a legnagyobb.

A Green Max nitrogéntartalma a növények számára fokozatosan a talajban történő átalakulási folyamatok révén válik felvehetővé, minimalizálva ezzel a környezet nitrátterhelését, valamint hosszabb ideig képes a növények nitrogénigényét kiszolgálni, mint más termékek.

A Grenn Max kalcium- és magnéziumtartalma révén, különösen a mész- és magnéziumigényes növényi kultúrák – alma, körte, szilva, őszi barack, burgonya, borsó –  más kertészeti, valamint gyógy- és dísznövények– számára kiváló választás. A Green Max kalciumtartalma révén megakadályozza az alma stippesedését (keserű foltosodás), javítja tárolhatóságát. A vegetáció első felében fokozottan kell figyelni pótlására. Zöldségnövényeinknek pedig már palántakorban nagy szüksége van a kalciumra, a jó gyökérfejlődéshez. A Green Max magnéziumtartalma a nitrogénnel együtt felel a növényeink gyönyörű zöld színéért, mivel ez az elem a zöld szintestek (klorofill) központi atomja.

A Green Max-al könnyű dolgozni, szinte tökéletesen gömb alakú granulátum, mely pontosan adagolható és jól szórható.


Címkék: genezis, green max, talajkondicionáló, műtrágya, kiskert, nitrogén

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...