A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max

Agritechnica ezüstérem az AMAZONE számára: DirectInject közvetlen befecskendezés

Agritechnica ezüstérem az AMAZONE számára: DirectInject közvetlen befecskendezés

Hírek - 2021.12.16

A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) innovációs bizottsága kihirdette az Agritechnica 2022 innovációs díj nyerteseit. Az AMAZONE ezüstérmet kapott az új DirectInject közvetlen befecskendező rendszerért. A DirectInject lehetővé teszi a növényvédő szerek gyors, rugalmas és igény szerinti adagolását a permetezés során.

Agritechnica ezüstérem az AMAZONE számára: DirectInject közvetlen befecskendezés


A növényvédelemben a gazdákkal és a technológiával szemben támasztott követelmények folyamatosan nőnek. Fontos szempontnak számít a növényvédő szerek rugalmas megválasztása a szántóföldön. Növénytermesztési szempontból gyakran csak részterületeken vagy táblánként eltérően kell az igényeknek megfelelően speciális termékekkel és hatóanyagokkal reagálni. A védendő struktúrákra és vízfelületekre vonatkozóan is vannak követelmények, amelyeket a gazdálkodónak figyelembe kell vennie a növényvédő szerek kiválasztásakor. Ezek a növényvédelem rugalmasságával kapcsolatos követelmények ellentétben állnak a nagy területteljesítményű és gazdaságos felhasználást biztosító nagyobb szántóföldi permetezőgépek felé irányuló szerkezeti fejlődéssel.

A rendszer felépítése

A DirectInject rendszerrel az AMAZONE először kínál olyan rendszert a növényvédő szerek közvetlen befecskendezésére, amely feloldja a leírt célellentétet. A növényvédő szerek a permetezés során szükség szerint befecskendezhetők vagy elhagyhatók. A DirectInject különlegessége a hagyományos rendszerekhez képest a befecskendezési folyamat gyors reakcióideje, valamint a permetlékörbe és a szántóföldi permetezőgép működésébe való teljes integráció.

A DirectInject segítségével individuálisan reagálhat a kultúrnövény igényeire, és megtakarítható a növényvédő szerek és a szántóföldi permetezőgép további menetének költsége. Ez időt és költségeket takarít meg, és védi a környezetet.

A DirectInject egy plusz 50 literes tartályból áll, megfelelő adagolótechnikával, amely az UX 01 Super tárolórekeszébe van beépítve a gép jobb oldalán. Ezáltal a tartály könnyen hozzáférhetővé és biztonságosan feltölthetővé válik, akár a talajról is. A berendezés tárolórekeszbe történő integrálásával az összes részegység optimális védelemben részesül.

A technológia nagy előnye, hogy a DirectInject hígítatlan növényvédő szerrel is képes dolgozni. A mechanikus keverőszerkezet biztosítja, hogy még az ülepedésre hajlamos növényvédő szerek is mindig homogénen maradjanak.

Alkalmazás a szántóföldön

Ha például a szántóföldi permetezőgép kezelője észreveszi, hogy egy részterületen nemkívánatos gyomnövényeket kell irtani, a vezetőfülkéből egy gombnyomással aktiválhatja a DirectInject adagolását. A DirectInject tartályból származó további hatóanyag ekkor hozzáadagolásra kerül a permetlétartályból származó permetléhez. A hagyományos rendszerekhez képest optimalizált reakcióidő egy kétvezetékes rendszerrel valósul meg. A szórókereten lévő második permetlécsövezésben a permetlétartályból származó előkevert permetlé és a DirectInject tartályból származó növényvédő szer közvetlenül kerül kijuttatásra. A közvetlen adagolás aktiválásakor a keverék a szórókeretben lévő több adagolási ponton keresztül a fúvókatesteken és a fúvókákon keresztül kerül kijuttatásra. A folyadék közvetlenül a szórókeretre történő vezetése rövid reakcióidőt eredményez a szántóföldön. A DUS pro nagynyomású keringtetésnek köszönhetően a permetlé a csövezésben mindig a beállított permetezési nyomáson kering, még akkor is, ha a fúvókák zárva vannak. Amikor a közvetlen befecskendezés aktivált, ez a keringés zárva van, így a permetlétartályból származó permetlé nem keveredik a DirectInject tartályból származó termékkel.

Maradék mennyiségek és tisztítás

Mivel a DirectInject hígítatlan növényvédő szerrel is működik, a fel nem használt mennyiségek a permetezés után visszavezethetők a termék eredeti göngyölegébe. Ezért a permetezés előtt nem szükséges tudni, hogy valójában mennyi növényvédő szerre van szükség, és a vegyes szermaradványokkal sem kell később foglalkozni.

Permetezés után a teljes rendszer automatikusan és távolról, a traktor vezetőfülkéjéből tisztítható, mivel az összes komponens integrálva van szántóföldi permetezőgép Comfort csomagjába. Ez biztonságot nyújt a felhasználónak és időt takarít meg.

A gazdálkodók a DirectInject használatáról úgy vélekednek, hogy sokkal rugalmasabban tudnak reagálni az egyes területekre és részterületekre a növényvédelemben. Ahol egyébként nem volt lehetséges a differenciált, azonnali permetezés, ott ez a rendszer most egyetlen menetben reagál a követelményekre. Az eredmény optimális növényállomány, valamint idő- és növényvédőszer-megtakarítás.

A DirectInject közvetlen befecskendezőrendszer az ISOBUS kommunikációval alapfelszereltségként ellátott UX 01 egytengelyes növényvédelmi permetezőgépekkel és a DUS pro nagynyomású keringtető rendszerrel ellátott AmaSwitch vagy AmaSelect egyfúvókás vezérléssel használható.

Az előnyök gyors áttekintése:

  • A növényvédő szerek rugalmas, gyors és igény szerinti felhasználása
  • Megtakarítás a következők tekintetében:

– Munkaidő és munkaerőköltségek
– Gépköltségek
– Növényvédő szerek

  • Optimális növényállományok
  • Környezetbarát 

 

DirectInject d0 jm IMG 9330 d1 211130 GO

DirectInject berendezés 50 literes tartállyal és szivattyúegységgel az UX 01 Super tárolórekeszében

 

DirectInject d0 jm IMG 9382 d1 211004 GO

A DirectInject aktiválása az AmaTron 4 terminálon

 

amgrafik direkteinspeisung directinject de GO

DirectInject d0 jm IMG 9346 d1 211004 GO

DirectInject tartály beépített szűrővel a könnyű és biztonságos feltöltéshez

 

DirectInject d0 jm IMG 9354 d1 211004 GO

Mechanikus keverőszerkezet és tisztítófúvóka a DirectInject tartályban

 

DirectInject d0 jm IMG 9387 d1 211004 GO

A hozzáadagolt mennyiség pontos bevitele

 

DirectInject d0 jm IMG 9302 d1 211004 GO

A szórókeret két külön, a sárga és a zöld tápvezetékkel rendelkezik, amelyek távolról kapcsolhatók


Címkék: Agritechnica, Amazone, innovációs díj , DirectInject

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...