TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Agritechnica ezüstérem az AMAZONE számára: DirectInject közvetlen befecskendezés

Agritechnica ezüstérem az AMAZONE számára: DirectInject közvetlen befecskendezés

Hírek - 2021.12.16

A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) innovációs bizottsága kihirdette az Agritechnica 2022 innovációs díj nyerteseit. Az AMAZONE ezüstérmet kapott az új DirectInject közvetlen befecskendező rendszerért. A DirectInject lehetővé teszi a növényvédő szerek gyors, rugalmas és igény szerinti adagolását a permetezés során.

A növényvédelemben a gazdákkal és a technológiával szemben támasztott követelmények folyamatosan nőnek. Fontos szempontnak számít a növényvédő szerek rugalmas megválasztása a szántóföldön. Növénytermesztési szempontból gyakran csak részterületeken vagy táblánként eltérően kell az igényeknek megfelelően speciális termékekkel és hatóanyagokkal reagálni. A védendő struktúrákra és vízfelületekre vonatkozóan is vannak követelmények, amelyeket a gazdálkodónak figyelembe kell vennie a növényvédő szerek kiválasztásakor. Ezek a növényvédelem rugalmasságával kapcsolatos követelmények ellentétben állnak a nagy területteljesítményű és gazdaságos felhasználást biztosító nagyobb szántóföldi permetezőgépek felé irányuló szerkezeti fejlődéssel.

A rendszer felépítése

A DirectInject rendszerrel az AMAZONE először kínál olyan rendszert a növényvédő szerek közvetlen befecskendezésére, amely feloldja a leírt célellentétet. A növényvédő szerek a permetezés során szükség szerint befecskendezhetők vagy elhagyhatók. A DirectInject különlegessége a hagyományos rendszerekhez képest a befecskendezési folyamat gyors reakcióideje, valamint a permetlékörbe és a szántóföldi permetezőgép működésébe való teljes integráció.

A DirectInject segítségével individuálisan reagálhat a kultúrnövény igényeire, és megtakarítható a növényvédő szerek és a szántóföldi permetezőgép további menetének költsége. Ez időt és költségeket takarít meg, és védi a környezetet.

A DirectInject egy plusz 50 literes tartályból áll, megfelelő adagolótechnikával, amely az UX 01 Super tárolórekeszébe van beépítve a gép jobb oldalán. Ezáltal a tartály könnyen hozzáférhetővé és biztonságosan feltölthetővé válik, akár a talajról is. A berendezés tárolórekeszbe történő integrálásával az összes részegység optimális védelemben részesül.

A technológia nagy előnye, hogy a DirectInject hígítatlan növényvédő szerrel is képes dolgozni. A mechanikus keverőszerkezet biztosítja, hogy még az ülepedésre hajlamos növényvédő szerek is mindig homogénen maradjanak.

Alkalmazás a szántóföldön

Ha például a szántóföldi permetezőgép kezelője észreveszi, hogy egy részterületen nemkívánatos gyomnövényeket kell irtani, a vezetőfülkéből egy gombnyomással aktiválhatja a DirectInject adagolását. A DirectInject tartályból származó további hatóanyag ekkor hozzáadagolásra kerül a permetlétartályból származó permetléhez. A hagyományos rendszerekhez képest optimalizált reakcióidő egy kétvezetékes rendszerrel valósul meg. A szórókereten lévő második permetlécsövezésben a permetlétartályból származó előkevert permetlé és a DirectInject tartályból származó növényvédő szer közvetlenül kerül kijuttatásra. A közvetlen adagolás aktiválásakor a keverék a szórókeretben lévő több adagolási ponton keresztül a fúvókatesteken és a fúvókákon keresztül kerül kijuttatásra. A folyadék közvetlenül a szórókeretre történő vezetése rövid reakcióidőt eredményez a szántóföldön. A DUS pro nagynyomású keringtetésnek köszönhetően a permetlé a csövezésben mindig a beállított permetezési nyomáson kering, még akkor is, ha a fúvókák zárva vannak. Amikor a közvetlen befecskendezés aktivált, ez a keringés zárva van, így a permetlétartályból származó permetlé nem keveredik a DirectInject tartályból származó termékkel.

Maradék mennyiségek és tisztítás

Mivel a DirectInject hígítatlan növényvédő szerrel is működik, a fel nem használt mennyiségek a permetezés után visszavezethetők a termék eredeti göngyölegébe. Ezért a permetezés előtt nem szükséges tudni, hogy valójában mennyi növényvédő szerre van szükség, és a vegyes szermaradványokkal sem kell később foglalkozni.

Permetezés után a teljes rendszer automatikusan és távolról, a traktor vezetőfülkéjéből tisztítható, mivel az összes komponens integrálva van szántóföldi permetezőgép Comfort csomagjába. Ez biztonságot nyújt a felhasználónak és időt takarít meg.

A gazdálkodók a DirectInject használatáról úgy vélekednek, hogy sokkal rugalmasabban tudnak reagálni az egyes területekre és részterületekre a növényvédelemben. Ahol egyébként nem volt lehetséges a differenciált, azonnali permetezés, ott ez a rendszer most egyetlen menetben reagál a követelményekre. Az eredmény optimális növényállomány, valamint idő- és növényvédőszer-megtakarítás.

A DirectInject közvetlen befecskendezőrendszer az ISOBUS kommunikációval alapfelszereltségként ellátott UX 01 egytengelyes növényvédelmi permetezőgépekkel és a DUS pro nagynyomású keringtető rendszerrel ellátott AmaSwitch vagy AmaSelect egyfúvókás vezérléssel használható.

Az előnyök gyors áttekintése:

  • A növényvédő szerek rugalmas, gyors és igény szerinti felhasználása
  • Megtakarítás a következők tekintetében:

– Munkaidő és munkaerőköltségek
– Gépköltségek
– Növényvédő szerek

  • Optimális növényállományok
  • Környezetbarát 

 

DirectInject d0 jm IMG 9330 d1 211130 GO

DirectInject berendezés 50 literes tartállyal és szivattyúegységgel az UX 01 Super tárolórekeszében

 

DirectInject d0 jm IMG 9382 d1 211004 GO

A DirectInject aktiválása az AmaTron 4 terminálon

 

amgrafik direkteinspeisung directinject de GO

DirectInject d0 jm IMG 9346 d1 211004 GO

DirectInject tartály beépített szűrővel a könnyű és biztonságos feltöltéshez

 

DirectInject d0 jm IMG 9354 d1 211004 GO

Mechanikus keverőszerkezet és tisztítófúvóka a DirectInject tartályban

 

DirectInject d0 jm IMG 9387 d1 211004 GO

A hozzáadagolt mennyiség pontos bevitele

 

DirectInject d0 jm IMG 9302 d1 211004 GO

A szórókeret két külön, a sárga és a zöld tápvezetékkel rendelkezik, amelyek távolról kapcsolhatók

Címkék: Agritechnica, amazone, innovációs díj , DirectInject
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kihívásaink a vetéstől a betakarításig – Következetes ...

A vetés, az ültetés sikerét alapjaiban határozza meg a talajról való folyamatos gondoskodás. Különösen manapság, a ...