
Mégsem olyan környezetkímélő az organikus hús előállítása?
Hírek - 2021.01.21
Az organikus húsok létrehozásával hasonló mennyiségű üvegházgáz keletkezik, mint a hagyományos húskészítési folyamatok során – erre jutott a Müncheni Műszaki Egyetem, a Greifswaldi Egyetem és az Augsburgi Egyetem csapata kutatása.
Maximilian Pieper és kollégái tanulmányukban azt vizsgálják, hogy a globális élelmiszer-termelés miként hat a klímaváltozásra. Pieperék kutatásukban az élelmiszereket három kategóriába sorolták: hagyományos hús, organikus hús, illetve növényi alapú termékek – ismertette a Phys.org alapján a National Geographic.
A szakértők azt is felmérték, hogy az előállítás egyes fázisaiban – például a termőföld gondozása vagy az állatok táplálása során – mennyi üvegházgáz jön létre. Az eredmények alapján nincs sok különbség a hagyományos és az organikus húsok előállítása között.
Bár az organikus hús termelésekor a táplálási módszer miatt kevesebb üvegházgáz keletkezik, ezt szinte ellensúlyozza, hogy az így tenyésztett állatok kevesebb húst adnak, emiatt pedig többet kell belőlük tartani, illetve tovább kell etetni őket.
Ily módon megnő az organikus húshoz köthető metánkibocsátás. Meglepő módon a csirkék esetében az organikus hús előállítása valamivel több emisszióval jár, mint a hagyományos húsé.
Forrás: elobolygonk.hu
Címkék: hús, organikus, metánkibocsátás
Megvan a parlagfű legnagyobb ellenfele, már csak egy kis idő ...

Kötelesek letakarítani a felhordott sarat az útról a ...

Szedd magad és vedd magad földieper lelőhelyek 2023-ban

16 éveseket még nem kellene traktorkormány mögé ültetni – vita ...

Ha bolond, ne szedjék le: innen ismerhető fel a májusi pereszke

Kiderült, hogy melyek a legfinomabb debrecenik

Szarvast gázoltak az autópályán, videón egy hasonló rémisztő ...

Bajban lehetnek a vetőburgonya termesztők

51 km/h-nál tényleg megbüntet a rendőr?
