TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
Ünnepélyes kombájnátadás Belvárdgyulán

Ünnepélyes kombájnátadás Belvárdgyulán

Betakarítás gépei - 2018.06.05

Az AXIÁL Kft. a kétezer-ötszázadik, Magyarországon értékesített kombájnt adta át a Belvárdgyulai Zrt-nek. A Baranya megyei településen működő vállalkozás ezzel a 25. CLAAS kombájnját vehette birtokba.

A Belvárdgyulai Szövetkezet első két CLAAS betakarítógépét – két hegyi kombájnt – 1982 júniusában vásárolta, amik nem csak Belvárdgyulán, de Magyarországon is az első ilyen gépek voltak. Ez volt az első lépés az akkor divatos kelet-európai géppark cseréjében. A vetésizöld kombájnokkal olyan elégedett volt a belvárdgyulai vállalkozás, hogy most, 36 évvel később a jogutód továbbra is márkahű, s a gazdaságban csak és kizárólag CLAAS kombájn dolgozik.

Az ünnepélyes átadáson a Belvárdgyulai Zrt. képviselői, Wilhelm József vezérigazgató és Szűcs Imre igazgatóság elnöke, termelési igazgató mellett beszédet mondott a CLAAS képviseletében érkezett Bernd Hoffmann, aki 22 éven keresztül Magyarország CLAAS-országfelelőse volt, Dirk Bergmann, a CLAAS Csoport termékmarketing vezetője, Jörg Sudhoff, Közép-Európai értékesítésért felelős régióigazgató, valamint az AXIÁL Kft. képviseletében Trunk Mihály, CLAAS Gépüzletág igazgató.

Bernd Hoffmann, aki először 1971-ben érkezett hazánkba, egy 40 DOMINATOR-ból álló szállítmány ügyeit intézni, elmondta, hogy a magyarországi CLAAS-forgalmazást magának Helmut Claasnak köszönhetjük. Az ő víziója, az akkori mezőgazdasági szakemberek és kormányzat közös munkájának eredményeképpen kerültek az 1970-es évek elején a CLAAS gépek a magyar piacra.

A CLAAS és a Belvárdgyulai Zrt. gyakorlatilag a CLAAS magyarországi megjelenése óta kapcsolatban állnak. Az együttműködés mára már olyan szoros lett, hogy az összes kombájnos CLAAS katalógusban található Belvárdgyula környékén készült kép.

A sikeres közös együttműködés köszöneteként a CLAAS képviselői a legmagasabb szintről érkezett köszönetet fejezték ki mind a Belvárdgyula Zrt., mind az AXIÁL Kft. képviselőinek, s többek között Helmut Claas saját kezűleg aláírt kombájn makettet, illetve oklevelet nyújtottak át.

A Belvárdgyula Zrt. vezetősége nem csak a CLAAS és az AXIÁL képviselőinek nyújtott át ajándékokat az együttműködés elismeréseként, de saját, régóta a cégnél tevékenykedő dolgozóit is elismerésben részesítette.

A beszédek sorát Trunk Mihály, az AXIÁL Kft. CLAAS Gépüzletágának igazgatója zárta. Szavaiból megtudhatták a résztvevők, hogy a 2500 kombájn 41%-os piaci részesedést, s ezzel piacvezető pozíciót jelent hazánkban. Bár kezdetben Magyarország a MEGA-k hazája volt, mostanra már a LEXION kombájnok túlsúlya a meghatározó piacunkon. Ez nem véletlen, hiszen az olyan professzionális mezőgazdasággal foglalkozó cégeknek, mint például a Belvárdgyulai Zrt. is, már ilyen csúcstechnikára van szüksége, a betakarítás során a lehető legnagyobb teljesítményt, hatékonyságot kell elérni.

Az ünnepség zárásaként Trunk Mihály üzletágigazgató átadta az AXIÁL Kft. ajándékait, illetve a Belvárdgyulai Zrt. 25. CLAAS kombájnjának kulcsait.

CLAAS kombájn

Trunk Mihály AXIÁL CLAAS Gépüzletágának igazgatója (kép bal oldalán) ünnepélyesen átadja a 2500. Magyarországon értékesített kombájn kulcsát Reich Attila belvárdgyulai gépkezelőnek (balról a második), illetve a Szűcs Imre Belvárdgyulai Zrt. igazgatóság elnökének (kép jobb oldalán) és Wilhelm Józsefnek, a Belvárdgyulai Zrt. vezérigazgatójának (jobbról a második).

 

Címkék: CLAAS kombájn, kombájn, CLAAS, Axiál
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Enyhíthetők az aszályos évek az Alföldön

Az intenzív mezőgazdasági művelés következtében kialakuló talajszerkezeti változások miatt a nyári hőhullámok ...