A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Magyar agráripari csúcsrendezvény

Agritechnica - 2016.01.13

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítások 
2016. január 27. és 30. között várják a látogatókat 
a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállításokkal együtt.

Magyar agráripari csúcsrendezvény2016-ban is megtelik a teljes vásárközpont kiállítóval. Az előző kiállításon közel 42 000 mezőgazdasági szakember volt kíváncsi a 309 kiállító 38 000 négyzetméteren felvonultatott termék- és szolgáltatáskínálatára.
A HUNGEXPO és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közötti többéves megállapodásnak köszönhetően a magyar piaci szereplők színe-java megjelenik január végén az AgrárgépShow keretein belül, segítve ezzel a látogatókat, hogy kellő áttekintést kapjanak a hazai mezőgazdaságigép-piac kínálatáról, és így a legjobb vásárlási döntést tudják meghozni. A forgalmazók nagy nemzetközi márkák (Claas, John Deere, Massey Ferguson, Lamborghini, Fendt, Case, Krone stb.) újdonságait mutatják be, köztük több, Hannoverben díjazott gépet.
Az AGROmashEXPO az input – gépesítés – logisztika hármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában egyre szélesebb választékot mutat be. Növekszik a vetőmagok és egyéb szaporítóanyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő-mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.
A kiállítások szakmai partnereinek köszönhetően színvonalas előadások gondoskodnak arról, hogy ne csak a termékek, szolgáltatások, hanem a legaktuálisabb kérdésekre, problémákra adott válaszok is elérhetőek legyenek a látogatók számára. Már hagyományosnak mondható a Gabonatermesztők Országos Szövetségének napja, a magyar mezőgazdaság által szervezett agrármarketing- és médianap és az Agroinform által szervezett online marketing konferencia.
2016-ra ismételten kiírták a HAZAI és NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJ pályázatát, amelyre a kiállítók november végéig adhatták be pályázati anyagaikat. A szakemberekből álló zsűri január elején dönt a díjak odaítéléséről, amelyeket az ünnepélyes megnyitó keretében adnak majd át a nyertes cégeknek.
A kiállítások sikerét nemcsak a kiállítók és a szervező HUNGEXPO értékelik pozitívan, hanem a látogatók is. A látogatók körében végzett felmérés eredményei alapján elmondható, hogy a látogatók is maximális elégedettséggel tértek haza a 2015 januárjában szervezett kiállításokról.

• 
A látogatók 84%-a kifejezetten értékeli a két rendezvény egyidejű megrendezését.
• 
A látogatók 39%-a hozott konkrét vásárlási döntést a helyszínen.
• 
A látogatók érdeklődési köre az alábbiak szerint oszlik meg (többet is jelölhetett):
• 
Növénytermesztés gépei 89%
• 
Input 32%
• 
Állattenyésztés gépei, technológiái 31%
• 
Szőlészet és pincészet 18%
• 
Logisztika 12%
• 
Díszparkok, kertek 10%
• 
A látogatók 93%-a tervezi, hogy 
2016-ban is megnézi a kiállításegyüttest.
Minden adott tehát ahhoz, hogy 2016 januárjában sikeres rendezvény várja a kiállítókat és látogatókat.
A külföldről érkező látogatók számára a kiállítás honlapján december közepétől elérhető lesz a látogatói regisztráció, amelyet követően ingyenesen megtekinthetik a kiállítást.

Bővebb információ a kiállításokról: www.agromashexpo.hu


Címkék: