TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés

A Fliegl hannoveri újdonságai

Egyéb - 2016.01.28

Biztonságos gally- és bozótvágásA Fliegl Agro-Center az Agritechnica kiállításon mutatta be új gallyvágóját, amely 10-15 cm átmérőjű gallyak, ágak vágására is alkalmas. Robusztus, hosszú élettartamra tervezett eszköz, 700 mm átmérőjű acél vágótárcsákkal (HB 500). A tökéletes vágás garantált akár 8 km/h haladás mellett is! Mivel a vágótárcsák egymással fedésben helyezkednek el, a balesetveszély minimálisra csökkent. A vágási szélesség 210 cm-től 300 cm-ig választható.

Jobb kilátáss
A Fliegl Hawk egy intelligens kamerarendszer magas felépítményű járművekre. Megnöveli a biztonságot olyan gépeknél, amelyeknél a kilátást akadályozza a hosszú és magas orr-rész. Traktorok, kombájnok, seprőgépek és homlokrakodóra felszerelt kiegészítő eszközök hasznos tartozéka lehet, hiszen láthatóvá teszik 
a holttereket. Mit tartalmaz a Fliegl Hawk? Egy-egy figyelőkamerát, amelyeket bal-ra és jobbra a jármű elejére szerelnek. 
A kamerák tudatosan nem nagy látószögű (60 fokos), de távollátó lencsével szereltek, s a távoli út szélét figyelik. A jármű bal és jobb oldaláról közölt képeket a gép kabinjában egy osztott képernyőjű monitor jeleníti meg, így a járművezető átfogó képet kap a jármű elején történő eseményekről.
Tolatókamera

A Fliegl hannoveri újdonságaiA Fliegl új Scout rendszere főképp hátramenetnél javítja a biztonságot. Az ultrahangos szenzorok képesek arra, hogy tolatásnál a jármű holtterét hibátlanul érzékeljék. A személygépjármű-gyártásban ilyen asszisztensrendszerek már régóta működnek, s a Fliegl is ezt a technikát alkalmazza a mezőgazdasági pótkocsijainál (elsősorban a Fliegl ASW letolókocsinál). A Fliegl Scout hátramenetnél figyelmezteti a sofőrt az akadályokra vagy a közeledő személyekre. A figyelmeztető hang frekvenciája nő az akadály közeledtével, a végén pedig folyamatosan sípol.

Hígtrágya-kijuttatás magas fokonn

A hígtrágyázás akkor éri el maximális hatását, ha talajhoz közeli kijuttatást alkalmazunk. A Fliegl a csoroszlyás technikájával az intelligens, talajhoz közeli hígtrágya-kijuttatást magasabb szintre emeli. A Fliegl Slurry Jib aktív kijuttató szárnyain elhelyezkedő ultrahangszenzorok mérik a talajtól való távolságot, és a ennek megfelelően állítják a szárnyakat. A Fliegl Slurry Jib használatával megszűnik a talajfelszín hibáiból adódó, egyenetlen hígtrágya-kijuttatás. Az ultrahangvezérlés segítségével a csoroszlyák nyomása mindig az ideális 8–10 
kg/cső között van.

A Fliegl hannoveri újdonságai

Három feladat – egy megoldáss
A Fliegl keverő- és etetőkanala más eszközök igénybevétele nélküli, öntöltő funkcióval rendelkezik. A kanálban elhelyezkedő csiga – amelyet külön hidromotor hajt – garantálja a teljes átkeverést, mielőtt a táplálék a kanál mindkét oldalán kieresztésre kerül. A lenyitható kiömlőnyílásokon keresztül a megkevert anyag közvetlenül az etetési területre adagolódik anélkül, hogy a traktor kereke összetiporná. 
A Fliegl Power Feeder alapkivitelében található egy silóhenger, amely megkönnyíti a silószedést a silótárolóból, és kíméli a traktort.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Külföldön is nagy a kereslet a prémium magyar őrölt ...

A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Bár a klímaváltozás, a növekvő ...