TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Briggs öntözőkonzolok – Csúcstechnika a mobil öntözésben

Briggs öntözőkonzolok – Csúcstechnika a mobil öntözésben

Permetezéstechnika - 2017.05.09

Amikor a szántóföldi öntözéssel kapcsolatban a csúcstechnika szóba kerül, először mindenki a nagy, automatizált önjáró öntözőrendszerekre gondol. Ennek az az elsődleges oka, hogy hagyományosan ezek a berendezések képesek agronómiai szempontból az ideálishoz leginkább közelítő kijuttatást megvalósítani. Ez azonban a mobil rendszerek esetében is elérhető.

A finom cseppméret, a precíz szóráskép, a minimális elsodródás vagy a kijuttatott öntözővíz hatékony hasznosulása a korszerű és precíz öntözéses gazdálkodás szempontjából kulcsfontosságú. Nagyon fontosak a járulékos gazdasági előnyök is, nevezetesen az energia- és víztakarékos üzemeltetés. Van-e lehetőségük azoknak a termelőknek is ezeket a szempontokat kielégítő, korszerű öntözéses gazdálkodást folytatni, akik a területi adottságok miatt kénytelenek mobil öntözőrendszereket alkalmazni? A válasz egyértelműen igen!

Mivel az öntözés minőségét végső soron a kijuttatásért felelős szórófej határozza meg, olyan eszközt kell beépíteni mobil öntözőrendszerünkbe, amely alkalmas a víz kijuttatására az önjáró berendezéseken is alkalmazott, nyomásszabályzott szórófejeken keresztül. Természetesen csak akkor lesz a felhasználó maradéktalanul elégedett, ha az agronómiai és gazdaságossági szempontok mellett a felhasználóbarát, egyszerű üzemeltetés alapfeltételei is teljesülnek, hiszen így érhető el, hogy a mobil öntözés minimális kompromisszummal járjon együtt. A Briggs öntözőkonzolok az aprólékos tervezésnek és kifogástalan gyártási minőségnek köszönhetően – a piacon egyedülálló módon – rendkívül üzembiztos és tartós kivitelben képesek a fenti szempontoknak eleget tenni.

Kis konzolok

A vízágyúval szerelt szórófejkocsikat egy az egyben kiváltó megoldás. A konzolt az öntöződob ugyanúgy magára emeli, mint a szórófejkocsit, így a konzolos öntözés nem jelent kompromisszumot. A rácsszerkezet egyrészt egyedülálló stabilitást biztosít, ami a szóráskép és az üzembiztonság szempontjából kiemelt jelentőségű. Másrészt rendkívül egyszerűen kezelhető, elegendő egy kezelő jelenléte, az üzemi pozícióba állítás és az átállás csupán néhány perc. Lehetőség van magasabb állományok öntözésére is, hiszen a kis konzolok is elérhetők emelhető kivitelben, ráadásul az öntözőkonzol vízágyúval is kiegészíthető.

A Briggs öntözőkonzolok egyszerű kezelhetőségüket és stabilitásukat gondosan megtervezett, egyedi térhálós rácsszerkezetüknek köszönhetik. Megfelelő szórófejcsomaggal kiegészítve akár 66 méteres munkaszélességet is elérhetünk velük.

Nagy konzolok

A négykerekű önhordó alvázon guruló, 50–76 méteres fesztávú öntözőkonzolok új dimenziót nyitnak a mobil öntözés területén. A berendezésekkel 90 méter feletti munkaszélesség is elérhető, mindössze 2 bar belépő nyomással a konzolnál. A stabil rácsszerkezet önszintező kialakítású, így mindig precíz szórásképet biztosít. A nagy konzolok elektrohidraulikusan emelhető kivitelben is elérhetők, aminek köszönhetően egy gombnyomással 3,1 m-es magasságba emelhető a szerkezet, így magas kultúrákban is gond nélkül használható. A gazdálkodó, aki ezt a technikát használja, rendelkezik egy mobil, bárhol bevethető lineár szárnnyal, amelynek segítségével első osztályú minőségben öntözhet, a vízágyúkhoz viszonyítva minimális nyomásigénnyel, ám sokkal nagyobb területteljesítménnyel. A körültekintő, precíz tervezésnek és a kifogástalan gyártási minőségnek köszönhetően ezek az öntözőkonzolok különösebb karbantartási igény nélkül képesek évtizedeken keresztül problémamentesen üzemelni.

A befektetés biztosan megtérül

Az öntözőkonzolok speciális egységei napjaink géppiacának. Nemcsak azért, mert használatukkal olyan területeken is kifogástalan minőségű öntözést lehet megvalósítani, amelyen korábban be kellett érni kényszermegoldásokkal, hanem elsősorban mert a jelentősen alacsonyabb nyomásigényükből adódóan beszerzésük hamar megtérül. Hazai üzemi tapasztalatok bizonyítják, hogy az alacsonyabb nyomásigény akár 50%-os üzemanyag-megtakarítást is jelenthet! Érdemes tehát minden, csévélődobos technikát alkalmazó gazdaság számára végiggondolni a rendszer továbbfejlesztését Briggs konzolokkal, hiszen ezek a berendezések gyakorlatilag bármilyen öntöződobtípussal összekapcsolhatók, és a gyors megtérülésnek köszönhetően beszerzésük géptámogatás igénybevétele nélkül sem jelent anyagi kockázatot. Aki pedig támogatással kívánja megvalósítani öntözési beruházását, annak különösen nagy segítségére lehet ez a technika, hiszen maradéktalanul megfelel a pályázatban elvárt víz- és energiatakarékosság kritériumainak.

Amennyiben további információk érdekelnék a Briggs öntözőkonzolokkal kapcsolatban, keresse a Magtár Kft.-t, a kizárólagos hazai forgalmazót.

Címkék: öntözés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

TERRADISC elosztórendszer AMICO F-hez: egy menetben kelti ...

A tarlóápolással és magágykészítéssel egy menetben végzett nagy teljesítményű vetés érdekében a Pöttinger nemcsak ...