TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés
Az eredeti nagy szögletes 
bálázók – továbbra is Hesstonból

Az eredeti nagy szögletes 
bálázók – továbbra is Hesstonból

Betakarítás gépei - 2016.03.27

A Massey Ferguson 2200-as nagy szögletes bálázói immár több évtizede a legendás amerikai gyárban, Hesstonban készülnek, ami garancia a hosszú élettartamra, a minőségre és az egyszerű kezelésre.


Massey Ferguson 2200-as széria – 
 minden igényre felkészülve
A piros gyártó nagy szögletes bálázói számos méretű bála előállítására alkalmasak. Az összesen hat modellel rendelkező család típusjelzéseit is eszerint határozzuk meg: a legkisebb MF 2240 80x70 cm-es, míg a legnagyobb MF 2290 120x130 cm-es bálákat készít. A hazánkban legnépszerűbb 120x90 cm-es méret két verzióval érhető el: MF 2270 és MF 2270 XD (extra tömörségű bálák készítéséhez). A konstrukcióról nem is érdemes többet írni, minthogy szinte változatlan formában 1978-tól ugyanott és ugyanúgy készülnek a gépek, volt bőven idejük kiforrni. Megbízhatóságuk legendás – belsejük nem „kopik szét” nagyüzemi vagy bérvállalkozói tevékenység során sem.

 Az építési elveknél a gyártó megmaradt a „nyolcvanas” éveknél: minimális elektronika, kevés felhasznált alkatrész és rendkívül egyszerű kezelhetőség. A bálázók anyagán sem takarékoskodtak – az alkatrészek jelentős része túlméretezett, a felhasznált anyagok vastagok és minőségiek.

balazo2

ProCut rendszer – hatékony
 anyagáram és „vezetőpálya”

Az új rendszerrel garantált a folytonos munkavégzés és a sokoldalúság. A 650 mm, megnövelt átmérőjű adagolórotor nemcsak hatékonyabban továbbítja az anyagáramot az előtömörítő kamra irányába, hanem vezetőpályát is nyújt a fenéklemezben található 26 darab (120 cm bálaszélesség) szecskázókésnek, így biztosítva a kiváló aprítást és tömörítést. Az újdonság nemcsak a termelékenységről, hanem a hozzáférhetőségről, karbantartásról is szól. A rotoron egyedülálló módon keményfémmel felrakott, csavarozott fogak találhatók, aminek köszönhetően évekig biztosított a maximális teljesítmény a legnagyobb hozamban is. A két, hidraulikusan kapcsolható és lenyitható késtartó maximális védelmet nyújt az esetleges eltömődések ellen. 
A kifogástalan hozzáférés kulcsa pedig az oldalirányban teljes szélességében kihúzható tartókonzol.

Felszedés, tömörítés, kötözés: 
 élenjáró megoldások
A cél, hogy nagy sebességnél is a legjobb felszedést és anyagtovábbítást érjük el. Az MF 2200-ban a négy terelőcsiga az állandó és biztos behordást biztosítja 
a bálacsatornába. A rendfelszedőnél egy lengéscsillapító rugó is található a folytonos talajkövetésért még nagy tempónál is. A gépekből elérhető szecskázós verzió is, ahol a teljes munkaszélességben található behordórotor. A bálázó belsejében a villák csak akkor továbbítják az anyaghalmazt, ha az előtömörítő kamra teljesen megtelt. Az erőről a piacvezető méretű hajtómű és lendkerék gondoskodik. 
Az ideális forma és állag érdekében a bálázók automatikus tömörségvezérléssel vannak ellátva. A kamráról még érdemes megemlíteni, hogy három oldalról tömörít: felülről két munkahengerrel, valamint az oldalakról. Az eredetileg Hesstonban kifejlesztett dupla kötözőrendszernek köszönhetően garantált a gyors és pontos munkavégzés. A por és anyagmaradványok eltakarítása érdekében egy nagy 
teljesítményű ventilátor állandó légáramot biztosít a kötözőfejeknél. A szelelőturbina a Massey Ferguson kombájnokból származik, tehát teljesítményben meghaladja a bálázóknál elvártat. Az élettartam növelése érdekében a kötözőfejeket nem kardántengely, hanem lánc hajtja meg. 
A szerelhetőséget segíti, hogy minden fejet külön-külön ki lehet emelni a helyéről.
Egy ekkora beruházásnál tudjuk, hogy fontos a finanszírozás. Ezért minden MF 2200-as bálázó elérhető az egyedülálló Austro Diesel finanszírozással (4x25%).

A részletekről érdeklődjön helyi Massey Ferguson-kereskedőjénél vagy központi számunkon: 0630-530-5565

balazo11

balazo33

 

 

 

 

 

 

ProCut rendszer – V profilú adagolórotor egyesével csavarozott, cserélhető fogakkal valamint teljes szélességben oldalra kihúzható ikerkéstartó

 

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Carbon farming: legyen Ön is a részese!

Hogyan lehet üzletet csinálni a szén-dioxid-megkötésből?