Hirdetés
-JF- zöldsor-gépek Dániából

-JF- zöldsor-gépek Dániából

Betakarítás gépei - 2015.07.21

A dán -JF- cég kaszákat, rendkezelőket, traktor hajtású szecskázókat gyárt. A gyárat a Kongskilde csoport megvásárolta, mivel a Kongskilde cégcsoport termékpalettájáról hiányoztak a zöldsor-gépei. 
A cégcsoport terve, hogy a -JF- termékeket hamarosan Kongskilde néven forgalmazzák a korábbi -JF- forgalmazókon keresztül, tehát Magyarországon továbbra is a SZEGÁNA Kft. a kizárólagos hivatalos importőr, aki ellátja az alkatrész-forgalmazást és biztosítja a garanciális szolgáltatásokat. Fussuk át a termékpalettát, milyen gépek közül választhatnak a gazdálkodók!

Tárcsás kaszák
A -JF- kaszák 2,0–3,6 m munkaszélességben készülnek, vagy kombinációban 8,6–12,3 m munkaszélesség érhető el velük, mely vetekszik az önjáró gépek teljesítményével. A kaszák tárcsasorának különleges kialakítása alacsony, akár 4 cm-es vágási magasságot is lehetővé tesz, úgy, hogy közben a vágási szög mindösszesen 3⁰, ami egyenletes vágási magasságot és nagy betakarított zöldtakarmányt biztosít. A tárcsasor alacsony kialakítású, tehát az anyagáramnak nem kell nagyon megemelkednie, ezért egyenletes a kialakított rend. A tárcsasor alsó része sima, nagy felületű, így alacsony a talajnyomás, és kevésbé sérti a növényzetet, tehát az újrasarjadás könnyebben indulhat. 
A szélső tárcsatagok hengeres terelődobbal rendelkeznek, mely tiszta vágási szegélyt biztosít a levágott és még talpon álló szálastakarmány közt. Az Easy-Lift technológiának hála nem kell a tábla végén a függesztőkarokat mozgatni, így még a kardán káros rezgései is csökkennek. Minden kasza beépített kővédelemmel rendelkezik, melynél a tárcsasor egy esetleges ütközés esetén mechanikusan hátra mozdul, hogy elkerülje a komolyabb károsodást. A Top Service kialakítás minden egyes tárcsatag fogaskerekének és csapágyának számára célszerszám nélküli ellenőrzési lehetőséget biztosít. Egyes kaszák Quick &Safe pengerögzítéssel szereltek, mely célszerszám segítségével egyetlen mozdulattal történő pengecserét tesz lehetővé.
A kaszák szársértővel is rendelhetőek, melyek a munkaszélesség 85%-os szélességében terítik a takarmányt, így használatukkal nagy munkasebesség és nagy területteljesítmény érhető el. Jobb az anyagáram, és egyenletesebb a képzett rend, ezáltal gyorsabb a rend bebálázása.

A szársértő lehet
• 
műanyag ujjas, melynek előnye a kis tömeg és a minimális karbantartásigény;
• 
acélujjas, mely köves vagy erősen homokos részeken is használható;
• 
gumihengeres, mely sérülékeny szálastakarmánynál használandó.

Rendképzők

rendképző1 és 2 rotoros rendképzők vannak a kínálatban. Az 1 rotoros rendrakók 2,9–
4,45 m munkaszélességben készülnek, mindegyiknél fokozatmentesen állítható a futópálya és csuklós a függesztőfej. 
Az R+ modelleknél tandemkerekes a felfüggesztés, zárt a hajtásház és a rotorok mindkét végükön karbantartásmentes golyóscsapággyal szereltek. A 2 rotoros rendrakók 3,6–8,2 m munkaszélessé-gű-ek, lehetnek függesztett vagy vontatott kialakításúak, a rendképzés történhet középre vagy oldalra, és rendelkezhetnek hidraulikus rotorkiemeléssel a táblavégi fordulókhoz.

 

Rendterítők
A rendterítők 4–8 rotoros kivitelben készülnek, és 4,5–8,8 m munkaszélességgel rendelkeznek, mindegyiknél állítható a dobási szög, csuklós a függesztőfej és zárt a rotorhajtás. A FingerLink hajtáslánc egyenetlen talajfelszín esetén is jó talajkövetés mellett átviszi a hajtást, és minimális a karbantartásigénye.

rendtrítő

 

Szecskázók
Minden -JF- szecskázó felső aprító rendszerrel rendelkezik, mely alacsony energiaigényű, ami akár 100 LE teljesítményigény-csökkenést is jelenthet bizonyos kategóriában.
A felső aprító rendszer sokkéses dobbal rendelkezik, így egy esetleges késtörés esetén elegendő egyetlen kisebb kést cserélni. A gépeken a visszahajtó rendszer alapfelszereltség. A legkisebbnél ez elektromos hajtású, míg a többi hidraulikus visszahajtó rendszerrel rendelkezik. 
A szecskázók 1,8–3,1 m munkaszélességgel vagy 2-3 soros sorfüggő kukoricaegységgel rendelhetőek.

Címkék:
Kiemelt hírek