Hirdetés

Güttler SuperMaxx – a sokoldalú kultivátor

Vető- és talajművelő gépek - 2015.03.25

A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával 
már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor. 
Ami a legtöbb gazdálkodónak elsőre feltűnt, 
hogy ez a gép jóval erősebb kapákat tartalmaz, 
mint a hagyományos ilyen típusú gépek.


Ami még különlegessé teszi, hogy a rugóskapák öt-hét sorban vannak elhelyezve, így a szármaradvány nem okozhat eltömődést a kapák között, és nem kell a tábla végén megállni, hogy kitisztítsuk a gépet, mert már nem dolgozik megfelelően.

Milyen lehetőség van most ebben 
a gépben?

Tavasszal nem érdemes forgatásos művelést alkalmazni, ráadásul sokára szárad ki annyira a talaj, hogy mélyebben meg lehessen művelni. A bevált, régi gyakorlat szerint ilyenkor hagyományos fogasboronával a legjobb szellőztetni a talajt, de sok gazdálkodó ma már nem dolgozik ezzel az alapvető eszközzel.
Helyette javasoljuk alternatív megoldásként a Güttler SuperMaxx kultivátort, amely elég erős ahhoz, hogy akár tarlót hántsunk vele, és elég könnyű ahhoz, hogy a problémás, korábban vízzel borított területeken is magágyat lehessen vele készíteni.
Kora tavasszal a még nedves talajok megművelésére alkalmasabbak az egyszerű, könnyű, függesztett munkagépek, mert ezekkel jobban meg lehet közelíteni ezeket a területeket, mint az egyéb nehéz gépekkel. A kultivátor felépítése egyszerű, de nagyon erős. A Güttler SuperMaxx a hagyományostól jóvel erősebb rugóskapákkal van szerelve, így nem jelent problémát, ha mégis kemény rögökkel kell megküzdenie.
A SuperMaxx kultivátor a hagyományostól eltérően nem pálcás hengereket tartalmaz a talajfelszín megmunkálásához, hanem az egyedi Güttler Rollfix elmunkálót, amely egy rugósborona-sorból és speciális Güttler hengerből áll. Ez a garancia arra, hogy az elmunkálóegység nem ragad be és kialakítja a jól ismert különleges Güttler-talajszerkezetet.

Páska Norbert – agrármérnök-tanár

Telefonáljon, és kollégáink hasznos információkkal látják el Önt aktuális akcióinkkal és finanszírozási lehetőségeinkkel kapcsolatban!

Szögi Gyula +36 (30) 555 4948 
Varga János +36 (30) 535 6381
www.guttler.hu

Címkék:
Kiemelt hírek