TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés
Készüljünk az őszi magágykészítésre – Horsch gépekkel

Készüljünk az őszi magágykészítésre – Horsch gépekkel

Vető- és talajművelő gépek - 2015.07.23

A szántás nélküli talajművelés terén a Horsch az egyik vezető, trendmeghatározó gépgyártó Európában. A több mint 30 éves szántás nélküli tapasztalatok különböző régiókban, a különböző klíma- és talajviszonyok ismeretének eredménye a széles körű gépválaszték.


Azt mondhatjuk, a szélrózsa minden irányába szállítunk az ottani igényeknek megfelelő gépet, Ausztráliától a Baltikumig, Brazíliától Kazahsztánig. Magyarország habár kis ország még Európán belül is, azért igen fontos a Horschnak. Itt fejlesztettünk, teszteltünk több gépet, és ez így lesz a jövőben is, mivel talajszerkezet szempontjából a laza homokos talajoktól az igen kötöttekig minden megtalálható, és ezek néha még egy táblán belül is. Termesztünk repcét, nagy mennyiségű kukoricát, napraforgót. 
Az egyik érdekes a vetőgép fejlesztésében, a másik a talajművelés terén. A 2000-es évek elején, amikor Magyarországon elkezdtük a szántás nélküli talajművelést a nehéz kultivátorok, mint a Tiger AS forgalmazásával, akkor pl. az volt a gond, hogy a nagy mennyiségű és rossz minőségben (hosszú szárú szalma) leszecskázott növényi maradványokat a Tiger AS kapaszára összeszedte, és így bedugult. Ugyanez történt akkor is, ha ezeket a földeket szántottuk; az ekenád ugyanígy összeszedte a szalmát, csak ezt tudta mindenki, és szántás előtt letárcsázta a kukoricatarlót. Néhány éven keresztül azt mondtuk a termelőknek, hogy vegyenek jobb kukoricaasztalt. Meg kell venni pl. a Claas kombájnhoz az eredeti asztalt, ami nagyon szép munkát végez. Igen ám, de ez drágább, mint a szokványos asztalok, és aki hagyományos technológiában dolgozik, vagyis szánt, annak így is jó! Ekkor kezdtük el kifejleszteni a Tiger MT-t!talajművelés
A Tiger MT szembe megy a gonddal, mindegy, hogy milyen területtel áll szemben, tökélete-sen elmunkálja azt, a hosszú szárú szármaradványt aprítja és bekeveri a talajba, valamint a kapákkal a tárcsa alá lazít.
A Tiger MT-ben két sor nagy, 68 cm átmérőjű tárcsát találunk, ezek végzik az aprítást és keverést, majd két sor kapa következik, amelyek a tárcsák művelési síkja alatt dolgoznak, lazítják és bent tartják a gépet a talajban, még száraz körülmények mellett is. 
A nagy mennyiségű szalmát egyenletesen bedolgozza a talajba, így ennek a lebomlása sokkal gyorsabb, mintha beszántottuk vol-na, és a barázda aljában egy paplanrétegként terülne el. Dombvidéken kimondottan jó az erózió elleni védekezőképessége.
Az idén tavasszal nagyon sok helyen a Tiger MT-vel dolgozták be a télen vagy tavaszon levágott kukoricaszár maradványát, amely után egy könnyű tárcsával máris magágyat tudtunk előállítani. 
Az innovatív gazdák a Tiger MT-t válsztják! Tegye Ön is ezt!

zs

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A piaci összeomlás érezhető közelségben

A régiónkat sújtó gabonaválság egyre nagyobb méreteket ölt. A piac az ukrán gabona dömpingje miatt lefagyott, az árak ...