Éretlenül is értékes – Az új ciklusban jelentős támogatás jut a paprikatermesztőknek
Kertészet - 2015.11.11
A paprika sikeres, nagyobb volumenű termesztését a törökök elől menekülő bolgár kertészek hozták el hazánkba. Ma már rendkívül fajtagazdag zöldségnövény, amely típustól függően gazdasági érettségben, azaz sárgán vagy zölden, illetve biológiailag éretten, pirosan takarítható be. Takácsné Hájos Máriát, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszer-tudományi és Környezetgazdálkodási Kar Kertészettudományi Intézetének egyetemi docensét kérdeztem.
Tisztelt Látogatónk!
A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!
Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.
Belépés
Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!
– Tulajdonképpen mikortól ismerik a paprikát Magyarországon?
– Bolgár kertészek Kr. u. 900 körül telepedtek le a mai Budapest környékén, ők hozták be a sárga paprikát. A cecei típusú, hegyes végű, úgynevezett t. v. paprika viszont már itt alakult ki. Máig ez a fajta talán a legjelentősebb a hazai frissáru-piacon. Szintén a sárga, illetve fehér fajták közé soroljuk az almapaprikát, amelyet szívesen használunk savanyításra, illetve említést érdemel még a törököknél jól ismert pfefferóni paprika is.
Szerző: AgrárUnió ©
Címkék:Több pénzt akar keresni? Akkor ideje, hogy megtanulja az őszi ...
5 kérdés és 5 válasz a hatékony karbamidtrágyázásról
Így készülj fel a mezőgazdasági pályázatokra!
„A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról” – ...
„Nem kormányt akarunk buktatni, csak azt szeretnénk, ha végre ...
Erdészeti támogatások 2024-ben
Ki mint vet… Az ágazat helyzete és kilátásai
Vitatott feltételesség – Avagy minden, amit az ugaroltatásról ...
A KITE REVANS csomagja a kalászoskárosítók ellen!
Kukorica gyomirtása Akris® Trióval