TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
A Valtra mindent vitt, a Krone szenzációs szecskázógépet alkotott

A Valtra mindent vitt, a Krone szenzációs szecskázógépet alkotott

Traktorok - 2017.12.06

Taroltak a Valtra erőgépek az Agritechnica szakkiállításon, hiszen három díjat is nyertek egyszerre, a márka történetében először. A finn gyártó termékei, illetve a Krone – szintén díjazott – emelhető kabinú önjáró szecskázógépei a hazai forgalmazó Valkon Kft. kínálatában is megjelennek.

A SmartTouch kartámasszal felszerelt Valtra T254 Versu nyerte el „A 2018-as év traktora”, valamint „ A 2018-as év gépe” és „A 2018-as év legjobb dizájnja” díjakat a hannoveri Agritechnica kiállításon. Emellett a finn gyártó teljesen új A szériás családjának A114-es modellje a legjobb 5 finalista között volt a legjobb kommunális traktor kategóriában. „Az év traktora” az egyik legrangosabb kitüntető cím az iparágban, amely főként az innovációt, a technológiát és a teljesítőképességet díjazza. Ez az első alkalom, hogy a Valtra szerezte meg a fődíjat.

Az alapfelszereltségű SmartTouch kartámasz a 9 colos érintőképernyővel, az intelligens multifunkcionális vezetőkarral és az új hidraulika joystickkal a legjobb és legelőremutatóbb kezelőfelületet testesíti meg az iparágban.Lehetővé teszi a kezelő számára, hogy beállítsa a motor, a hajtómű, a hidraulika, az AutoGuide rendszer, a telemetria stb. szinte minden paraméterét. Valójában ez egy új környezetet teremt a traktorterminál használatára és alkalmazására – áll a23 európai mezőgazdasági magazin 24 független újságírója által alkotott zsűri értékelésében.

Valtra SmartTouch

A Valtra T széria legújabb modellje, a Valtra T254 Versu ez év júniusában lett piacra vezetve. Egy igazi szántóföldi gépről van szó, amely most a SmartTouch kartámasszal a legújabb precíziós farmgazdálkodási eszközökkel is fel van szerelve, s ezek a könnyű és egyszerű használhatóság érdekében a gép normál kezelőfelületébe vannak integrálva. A SmartTouch tovább fokozza a powershiftes hajtómű vezethetőségi technikáját, lehetővé teszi a CVT traktorhoz hasonló vezetési élményt. 271 LE maximális teljesítményével a T254 Versu a T széria legerősebb modellje.

A T254 Versu a Valtra Hill-hold (dombon megtartó) funkciójával is rendelkezik, amely lehetővé teszi a könnyű elindulást – még dombnak felfelé is – kizárólag a gázpedál használatával. Megtalálható a traktorban a Valtra forradalmi, szabadalmaztatott hidraulikasegédje is. Ez az innováció magasabb hidraulika-kimenőteljesítményt biztosít mind álló helyzeti, mind mozgás közbeni munkavégzéskor, amely semmiféle befolyással sincs az aktuális menetsebességre.

A Valkonhoz köthető újdonság a Krone emelhető kabinú önjáró szecskázógép családja is. Az Agritechnica szakkiállításon bemutatott Big X 880 modellnél a kezelő egy gombnyomással a hidraulikus ollós emelőasztalon elhelyezett fülkét 70 cm-rel fel tudja emelni. Így jobban rálát a termésre és a gyűjtőkocsira párhuzamos haladáskor vagy szecskázáskor. Tovább fokozza a kényelmet, hogy a megemelt fülke miatt a kezelő messzebb kerül a szecskázótól, így alacsonyabb a zajszint is. Az új tervezésű vezetőfülkét a Krone 360 fokot lefedő ablaktörlővel látta el.

Krone szecskázó

A komfortot és flexibilitást növeli az új Multitank koncepció. Világszerte különböző fogyasztói igények mutatkoznak a töltőmennyiségek terén (dízel, tartósítószer, víz, AdBlue), és itt a partner a számára legideálisabb tankkoncepciót tudja 7 különböző variációból kiválasztani. Ez lehetővé teszi, hogy a maximális töltésmennyiséget tudja magával vinni egy hosszú munkanapra. Példaértékű a felhasználási rugalmasság a kukorica-betakarításban (3 mm-től 30 mm-ig állítható szecskahossz), ezt kínálja a Krone Optimaize univerzális csomag.

Az új Big X 880 járvaszecskázó motorjául (898 LE tartós motorteljesítmény) a Krone a Liebherr nyolchengeres erőforrását választotta, amely a Tier 4 Final károsanyag-kibocsátási normaelőírásokat teljesíti. Csak 1000 üzemóra után kell motorolajat, továbbá olaj- és üzemanyag-szűrőt cserélni. Az új BIG X szériát (BIG X 680, BIG X 780, BIG X 880) az Agritechnicán a 2018-as év gépévé választották.

 
Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, Agritechnica, Valkon, Krone, Valtra, díj, szecskázógép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megállíthatatlan: JAGUAR önjáró silózók 50 éve a CLAAS-tól

A CLAAS a JAGUAR önjáró silózó fél évszázados fennállását ünnepli