TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Intelligens készlet automatikus munkagépvezérléshez

Intelligens készlet automatikus munkagépvezérléshez

Gépesítés - 2021.04.09

A LEMKEN intelligens iQblue connect utólagosan beépíthető készlete – amely ezüstérmet nyert a 2019. évi Agritechnicán – egyedülálló lehetőséget kínál a traktor–munkagép kezelés (TIM) előnyeinek felhasználására az intelligens talajműveléshez.

A traktoron lévő ISOBUS interfész használatával az iQblue connect rendszer lehetővé teszi az adatcserét a traktor és a munkagép között. Ennek eredményeként a munkagép automatikusan képes bizonyos traktorfunkciók vezérlésére, például a haladási sebesség vagy a vezérlőszelepek szabályozására. A LEMKEN az első gyártó, amelynek munkagépvezérlése megkapta a független Mezőgazdasági Elektronika Alapítvány (AEF) jóváhagyását.

A rugalmas, utólagosan beépíthető megoldás lehetővé teszi a meglévő munkagépek automatizálását. A gazdálkodóknak csak egyetlen iQblue connect modulra van szükségük, mert az számos munkagéppel használható. A modul 
a traktor ISOBUS interfészén keresztül csatlakozik a traktorhoz. A kommunikációhoz GPS- és mobiladat-kapcsolattal is rendelkezik, például csatlakozhat a gazdaságot kezelő rendszerhez. A rendszer bármikor automatikusan illeszteni tudja magát a munkagéphez.

Az ekékhez első lépésként a LEMKEN GPS-alapú fogásszélesség-vezérlést kínál. Az iQblue connect továbbítja 
a traktor GPS-helyzetére és aktuális fogásszélességére vonatkozó adatokat a TIM felé, hogy a traktoron a hidraulikavezérlés automatikusan szabályozza az eke fogásszélességét állító munkahengert. Ennek hatására az eke mindig pontos és egyenes barázdát készít. Ugyanakkor azt is lehetővé teszi a kezelő számára, hogy egy célbarázda irányába szántson, amivel nagyban növelhető a hatékonyság ék alakú táblák szántásakor.

Félig függesztett kultivátoroknál egy szenzor érzékelni képes a munkamélységet. Ebben az esetben az iQblue connect begyűjti a digitális térképekről a területre vonatkozó célként szereplő munkamélységet és a TIM a traktor hidraulika-rendszere által szabályozza a kapák és az egyengető művelőelemek munkamélységét a tábla változó talajviszonyainak függvényében.

Az iQblue connect használatának alapfeltétele, hogy 
a traktor rendelkezzen AEF jóváhagyással rendelkező TIM funkcióval. A rendszer más gépgyártók munkagépeivel is kompatibilis, és 2021 októberétől lesz elérhető.

lemkenhirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: traktor, Lemken, munkagép, ISOBUS, iQblue connect
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A szabadság élménye – minden március 15-én szabadon engedik a ...

Az ünnepre való tekintettel immár közel 30 éve kokárdával látják el, és – bevonva a látogatókat is – ...