TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés
AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2019 – Fliegl

AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2019 – Fliegl

Gépesítés - 2019.02.13

Mindig a közelgő tavasz és a gazdálkodókra váró munkák előhírnökéül szolgál az AGROmashEXPO–AgrárgépShow szakkiállítás, amelyet idén január 23–26. között rendeztek meg a budapesti Hungexpo területén. Négy nap alatt 48 ezer látogató tekintette meg a 350 kiállító termékeit, köztük partnereink újdonságait, amelyekből az AgrárUnió is válogatást készített.

Fliegl: fejlesztések és beruházások

Kettős jubileumot ünnepelt tavaly a Fliegl, hiszen 25 éves lett a hazai gyára, a népszerű ASW Gigant letolókocsit pedig kereken 20 éve dobták piacra. Termékeik folyamatos fejlesztése mellett az abdai gyárterületen is nagyszabású beruházásokat folytatnak, ennek eredményét 2019. szeptember végén láthatja a nagyközönség.

1998-ban mutatta be a Fliegl,ó az azóta ikonikussá vált ASW letolókocsit. Az eszköz számtalan előnnyel szolgál a hagyományos billentős pótkocsikkal szemben, ugyanis minden helyzetben biztosítja a gyors és biztonságos ürítést, egyenlőtlen terepen is kiválóan alkalmazható, s mivel a billentés elmarad, alacsony épületekben is ideális. A Fliegl cégcsoport a 2019-es AGROmashEXPO–AgrárgépShow rendezvényre is több innovációval készült, az A pavilonban lévő standjukra a legkorszerűbb ASW letolókocsit, valamint letolórendszerű ADS trágyaszórót, műanyag tartálykocsit és hagyományos kocsikat is elhoztak.

A gyár az ASW 261-es letolókocsit tartja a magyarországi körülményekre leginkább alkalmasnak a tandemes típusai közül. Ez a méret (szériában 30 köbméter) az átlagos 0,7–0,8 tonna/köbméter fajsúlyú anyagoktól a könnyebb terményekhez (például a napraforgóhoz) is gazdaságos használatot biztosít. A kombájnkiszolgálás fontosságának növekedése miatt ASW-re szerelhető átrakócsigát is kiállítottak, valamint trágyaszóró adaptert.

A Fliegl felvette gyártási palettájára a tartálykocsik anyagául a műanyagokat is, így már horganyzott, rozsdamentes, műanyag változatok is kérhetők az igényeknek megfelelően, háromféle (centrifugálszivattyús, pumpás, vákuumos) működési rendszerrel. A Fliegl Poly Line műanyag tartályos kocsikkal (6–18,5 köbméteres méretben) újabb típus vált alkalmassá a Nitrosol szállítására az eddig kínált rozsdamentes tartálykocsikon kívül. A széria legegyszerűbb kivitelű változata a zöldre festett TFW típus, amellyel az acél alváz és az üvegszál-erősítésű, műanyag tartály kedvező önsúlya és alacsony súlypontja miatt a nagy fajsúlyú, folyékony anyagok szállítása problémamentesen megoldható. Szivattyú nem került beépítésre, így az üzemben tartása is egyszerű feladat. Feltöltése a hidraulikus mozgatású tolótetőn keresztül, valamint leengedésre szolgáló 3 colos csatlakozón keresztül is lehetséges.

fliegl 2

Az újdonságok sorát gyarapítja a Fliegl EDK 25 három oldalra billentő, 35 mázsa össztömegű pótkocsi. A környezetápolás jegyében újragondolt változat univerzálisan használható, egytengelyes alváz-kialakítása pedig könnyű manőverezhetőséget biztosít. Kapcsolási magassága körülbelül 780 mm, de itt, valamint a vonószem és a fékberendezés kialakításánál a gyár rugalmasan tud alkalmazkodni a már meglévő vontatóhoz. A pótkocsi platómérete 2500×1520 mm, az alapoldalfal 400 mm magas. A zártszelvény horganyzott acélváz rugózás nélkül készül a minél alacsonyabb rakfelület elérése érdekében. A háromlépcsős billentő munkahenger 900 mm lökettel megfelelően meredek billentési szöget biztosít a nehezen üríthető rakományok (például föld) számára is.

Az EDK 25 traktorigénye a felhasználás körülményeitől függően 20–50 LE.

 
Szerző: AgrárUnió, Fotó: Fliegl

Címkék: AgrárgépShow, Gigant , Fliegl, AGROmashEXPO, letolókocsi, trágyaszóró
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Körkörös gazdaság: Hatályba lép a fenntarthatóbb, körkörösebb ...

A mai napon hatályba lép egy új törvény, amely biztosítja az akkumulátorok begyűjtését, újrafelhasználását és ...