A népszerű görög

Június végével hazánkban is megkezdődik a dinnyeszezon, és szeptember közepéig tarthat az időjárási viszonyoktól függően. A dinnye a legegészségesebb gyümölcseink egyike, számtalan jótékony hatást kifejtő tulajdonsággal rendelkezik. Ennek ellenére hazánk a dinnyetermelés, a -fogyasztás és a termőterület tekintetében sem áll a legkedvezőbb helyen.

Tökféle gyümölcsök


A forró nyári napokon nincs is kellemesebb gyümölcs, mint a jól behűtött görög- és sárgadinnye. Bár mindkét növényt gyümölcsként ismerjük, valójában a tökfélék családjába tartoznak, akárcsak az uborka és a cukkini. Édes és zamatos ízüknek köszönhetik azt, hogy az emberek többsége mégis gyümölcsként gondol rá.

Nem csak génbank – Hazánk legnagyobb rozáriuma Budatétényen

Magyarország legnagyobb rozáriuma a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Budatétényi Rózsakertje. Az itt látható gyűjtemény alapjait Márk Gergely (1923–2012), a Kertészeti Kutatóintézet munkatársa teremtette meg, aki felkutatta az 1950-es években a beszerezhető fajtákat és mindegyikből egy-egy tövet kiültetett a budatétényi György-villa kertjébe, mely Györgyháza néven akkor a kutatóintézethez tartozott.

Ehető füvek és csírák

A csírák fontos és praktikus vitaminforrások, melyek jóval több telítetlen zsírsavat, ballasztanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint maguk a zöldségek. De nemcsak a csírák, bizonyos fűfélék is bátran fogyaszthatók. Ezúttal az ehető csírákkal és az indiai citromfűvel ismertetjük meg az olvasókat.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom