Gyógyító „folyékony kenyér”


A sört már az ókorban is fogyasztották, de nemcsak mámorító hatása miatt, hanem felismerték gyógyító erejét is. Ennek megfelelően törvényben szabályozták a készítés módját és írásba foglalták gyógyhatásait.

sör
A sör természetes alapanyagokból, elsősorban erjesztett árpából vagy árpamalátából cefrézett, sörélesztővel erjesztett és komlóval ízesített alacsony alkoholtartalmú, szénsavas ital. Készítése feltehetően több ezer éves múltra tekint vissza. Elfogadott tény, hogy a sör mértékletes fogyasztása rendkívül jó hatást gyakorol szervezetünkre, oldja a stresszt, kellemes hangulatot biztosít, hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz és gyógyít is. Mértéktelen fogyasztása azonban elpusztítja az agysejteket, májkárosodást, függőséget okoz.

 

 

 

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Szerző: Dajnics Judit

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom