Banya-tanya

Különlegességek a Banya-tanyán

Fűben-fában, na meg persze a lekvárban az orvosság

A „Banyát”, ahogy saját magát nevezi, a gyógynövényei, gyümölcsfái között látva kevéssé hihető, hogy nem kisgyermekkora óta űzi ezt a bűbájos mesterséget. Pedig ezelőtt tíz évvel még Kántor Péterné – mert „polgári” neve is van a Banyának – még rendőrként dolgozott.

Volt időszak, amikor baleseti helyszínelőként, és volt, amikor az életvédelmi alosztály nyomozójaként tevékenykedett. Ahogy ő fogalmaz, „nagyon sok rossz dolgot látott”, de mára már elfelejtette ezeket, hála az új hivatásának.

A Hortobágy kapujában működő Banya „Bio” Tanyának két fő profilja van: az egyik a chili, a másik pedig a lekvárok és desszertlekvárok. Mára már az itt készült termékek nemcsak a vásárokban vagy az interneten elérhetőek, hanem szállodák, neves éttermek kínálatában is.

A chilitermesztés a férj munkaköre, Banya pedig, amellett hogy a vállalkozás névadója, a gyümölcsök, fűszer és gyógynövények termelését és feldolgozását végzi.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

 

 

Szerző: Szöőr Bea

Tags: gyümölcs, Banya-tanya, fűszer, gyógynövény, lekvár

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom