Banya-tanya

Különlegességek a Banya-tanyán

Fűben-fában, na meg persze a lekvárban az orvosság

A „Banyát”, ahogy saját magát nevezi, a gyógynövényei, gyümölcsfái között látva kevéssé hihető, hogy nem kisgyermekkora óta űzi ezt a bűbájos mesterséget. Pedig ezelőtt tíz évvel még Kántor Péterné – mert „polgári” neve is van 
a Banyának – még rendőrként dolgozott.

Családban marad a szerencse – Hiányolja a hatékonyságot és a képzett munkaerőt Fülöp Gáborné

„A férjemmel Debrecenben, az egyetemen ismerkedtünk meg, mindketten általános agrártudományi szakot végeztünk azzal a különbséggel, hogy ő állattenyésztőnek tanult, én pedig üzemgazdásznak. A diploma után Karcagon kaptunk munkát: háztáji, téesz, ez határozta meg mindennapjainkat, még a családi házunkat is úgy építettük, hogy állattartó helyeket alakítottunk ki. Úgy gondoltuk akkoriban, hogy akárcsak szüleinknek, ez lesz a mi életünk is.”

Mindennapi kenyerünk – Tovább csökkentik a sótartalmat, és javul a minőség is

A Magyar élelmiszerkönyvnek a kenyerek összetételére vonatkozó szabályait szigorítja a kormány. Az új rendelettervezet a már 
az élelmiszerkönyvben szereplő kenyérfélékre vonatkozó szabályt módosítaná, és leginkább a kenyér só- és liszttartalmát érintené. Emellett meghatározná az újonnan bekerülő kenyerek (teljes kiőrlésű, tönköly, graham kenyér) összetételét és elkészítési módját.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom