Hirdetés
Tanyája egész Hajdúnánás – Földprogrammal segíti a helyieket Szólláth Tibor polgármester

Tanyája egész Hajdúnánás – Földprogrammal segíti a helyieket Szólláth Tibor polgármester

Állattenyésztés - 2016.04.01

„Németországban dolgoztam gépészként a kilencvenes években, és amikor hazajöttem, 
a családom legnagyobb meglepetésére bejelentettem, hogy gazdálkodni szeretnék. Szüleim a saját tulajdonukból adtak át hat hektárt azzal, hogy próbáld meg, fiam, meglátjuk, hogy elmegy-e a gazdálkodástól a kedved. Aztán nem így lett.”

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!


szolattiborSzólláth Tibor

 

Sőt, olyannyira nem ment el Szólláth Tibor, Hajdúnánás jelenlegi polgármesterének kedve a gazdálkodástól, hogy saját bevallása szerint a városvezetését is a gazdálkodó szemlélet határozza meg.
– Akkoriban úgy gondoltam, és ma is ezt vallom, hogy a normális emberi élet alapja a tanya és minden, ami ehhez kapcsolódik. 1998 decemberében költöztünk tanyára, azóta is itt élünk a feleségemmel és négy gyermekünkkel. Főként szántóföldi zöldségtermesztéssel foglalkoztunk, emellett működtettünk 2006-ig egy fejőstehenészetet. Az akkori gazdálkodásom színvonalára jellemző volt, hogy 2003-ban sikerült az Év Biogazdája címet elnyernem. Közéleti szerepvállalásomat ezen tevékenységgel már nem tudtam összeegyeztetni, ezért váltanom kellett. Olyan gazdálkodási formát alakítottunk ki, amelyet a feleségem akár egyedül is el tud látni, és nekem nem kell a gazdaság vezetésében napi szinten részt vennem. Így a tehenészetet felszámoltuk, és csak annyi állatot tartottunk meg, amennyit a tanyai lét megkíván. Jellemzően tönkölybúzát és csemegekukoricát, illetve azokat a szántóföldi takarmánynövényeket termesztjük, amelyek az állataink ellátásához szükségesek.
Szerző: Szöőr Bea

Címkék:
Kiemelt hírek