Jó genetika – szapora kocák – A tudomány segíthet a kiváló minőség és mennyiség előállításában

„Üdvözlöm a termelőket, akik a nehéz gazdasági helyzetben is dolgoznak a sertések előállításán. Nekik szeretnénk bemutatni a Topigs Norsvin új fejlesztéseit, illetve tájékoztatást adni a legújabb termékvonalainkról és az ezekkel elért eredményekről is” – így köszöntötte Simon Gyula, a Topigs Norsvin Danubia ügyvezető igazgatója a megjelent nagyszámú érdeklődőt, akik részt vettek a cég hajdúszoboszlói szakmai műhelyén.


Bevezetőjében hangsúlyozta, mennyire fontos a termelés hatékonysága mellett a termék minősége. „Vannak, akiket nem érdekel az előállított hús minősége, mondván, hogy úgysem fizetik meg a vágóhidak a színvonalbeli különbséget. Én azonban úgy gondolom, ha egy átlagfogyasztó száraz, élvezhetetlen disznóhúst vásárol, egy idő után esetleg a baromfi mellett fog dönteni, tovább nehezítve az ágazat amúgy sem könnyű helyzetét.”
A szakmai program első előadója Toon Weerts tenyésztési igazgató volt, aki a Topigs Norsvin szelekciós index (TSI) számításában bekövetkező változásokat, annak hatásait ismertette..

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Szerző: AgrárUnió

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom